“Συμφωνούμε και πάντα θα συμφωνούμε ότι τα θέματα Υγείας είναι υψίστης προτεραιότητας και ότι όλοι οι θεσμικοί φορείς πρέπει να έχουν λόγο. Και προφανώς και ο δήμος Ανατολικής Σάμου” δηλώνει ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, σε σχόλιό του για την ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, η οποία ζητεί τη συνεργασία όλων στα θέματα που αφορούν στη δημόσια Υγεία στο νησί.

“Συμφωνούμε ότι ο δήμος θα πρέπει να επισημαίνει τα προβλήματα του Νοσοκομείου και να ζητά λύσεις.

Διαφωνούμε όμως στην απαξίωση του Νοσοκομείου, όπως προκύπτει από την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που χαρακτηρίζει την κατάσταση του Νοσοκομείου «άθλια».

Διαφωνούμε στην εκτίμηση (προκύπτει από την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) ότι  δεν έχει γίνει τίποτα θετικό από την κυβέρνηση την τελευταία τριετία. Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Διαφωνούμε με την άποψη ότι οι δήμοι δεν έχουν (ηθική) υποχρέωση οικονομικής συμβολής (έστω και συμβολικής) στη λειτουργία των Νοσοκομείων. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα με ανάλογες ενέργειες οικονομικής στήριξης Νοσοκομείων, κυρίως της περιφέρειας, από δήμους” επισημαίνει ο βουλευτής.

Όπως συμπληρώνει, “συμφωνούμε (αν ήταν δυνατό το αντίθετο) ότι ο δήμος Ανατολικής Σάμου είναι βαθύτατα λαβωμένος από τον σεισμό και το μεταναστευτικό. Θα περιμέναμε όμως να αναφερθεί η έμπρακτη, γενναία, υπό τις παρούσες συνθήκες, οικονομική αρωγή από την κυβέρνηση: Με 126.000.000 ευρώ για το νησί. Με περίπου 22.000.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών που έχουν δεσμευθεί ή αποδοθεί μόνο για τον δήμο Ανατολικής Σάμου. Με περίπου 11.000.000 ευρώ από το υπουργείο Μετανάστευσης μόνο για τον δήμο Ανατολικής Σάμου! Για να μην αναφέρουμε και τις άλλες σημαντικότατες ενισχύσεις προς τους πολίτες, όπως το Samos Pass και την πλατφόρμα Arogi.gr”.

Κατά τον κ. Στεφανάδη, “ο διαχειριστικός έλεγχος δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή! Όπως επεσήμανα, εγώ προσωπικά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η διαχείριση των κονδυλίων έγινε και γίνεται κατά τρόπο ορθό και νόμιμο. Είναι γνωστό, όμως, ότι διατυπώνονται ερωτήματα ή ενστάσεις από αρκετούς συμπολίτες από το διαδίκτυο και από δημοσιογράφους. Για να υπάρξουν επίσημες απαντήσεις, είπα σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου ότι προτίθεμαι να ζητήσω διαχειριστικό έλεγχο από τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να μην υπάρχει καμία «σκιά». Προσθέτω ότι θα το κάνω εφόσον η δημοτική Αρχή συναινέσει. Μια λύση θα ήταν η ανακοίνωση λεπτομερών οικονομικών στοιχείων που να αφορούν και την αιτιολόγηση, αλλά και τα κριτήρια επιλογής στις απευθείας αναθέσεις έργων, που απασχολούν, όπως προανέφερα, αρκετούς συμπολίτες μας.

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, δεν υπεισέρχομαι σε μικροκομματικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις. Απόλυτα συνεπής στον θεσμικό μου ρόλο, πρώτιστος και μοναδικός στόχος και σκοπός μου είναι, σε συνεργασία με όλους, η πρόοδος του ακριτικού Νομού μας και η ευημερία του λαού μας” δηλώνει ο Χριστόδουλος Στεφανάδης.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!