Στον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, απευθύνεται με επιστολή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Γιάννης Καλτάκης, σχετικά με τα ανεξόφλητα δεδουλευμένα των εργαζομένων στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πυθαγορείου.

Του ζητεί το θέμα να έρθει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και, το κυριότερο, να λυθεί.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Καλτάκη έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Διέρχεσθε την τρίτη θητεία Δημοτικής Αρχής η οποία αδυνατεί να ολοκληρώσει την εκκαθάριση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Πυθαγορείου.

Ως γνωστόν η ΚΔΕΠ είναι δέκα χρόνια υπό εκκαθάριση. Ανάμεσα στις οφειλές της ΚΔΕΠ υπάρχουν οφειλές της βεβαιωμένες με δικαστικές αποφάσεις προς εργαζομένους της οι οποίοι εργάστηκαν ευσυνείδητα στα προγράμματά της και αντί να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα «ζητιάνοι» προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια και τώρα ενώπιόν σας για να τους καταβληθούν αυτά. Είναι ηθικό και Δίκαιο αυτό; Φυσικά και όχι.

Ως γνωρίζετε, οφειλές η Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πυθαγορείου έχει και προς ελευθέρους επαγγελματίες οι οποίο με την δήθεν δικαιολογία της ΚΔΕΠ ότι δεν έχει χρήματα δεν τους καταβλήθηκε η φιλότιμη εργασία τους και ο κόπος τους!!!!!!!!! Εσείς κύριε Δήμαρχε ως ελεύθερος επαγγελματίας και το Δημοτικό Σας Συμβούλιο ανέχεστε κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι.

Δεν γνωρίζω αν εσείς ως Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Σας Συμβούλιο θέλει να καταβάλλει η Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πυθαγορείου τις οφειλές της στους δανειστές, αλλά αυτό που καλά βιώνουμε όλοι είναι ότι οδηγούμαστε σε μια πραγματικότητα συμπολίτες μας να μην αμείβονται και να χάνουν τον κόπο τους από μια Δημοτική Επιχείρηση, εν γνώσει των Δημοτικών Αρχών οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν υποχρέωση να διαχειριστούν το Θέμα και να δώσουν μια γόνιμη και δίκαιη λύση.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Είσαστε ο πρώτος πολίτης του Δήμου μας.

Επειδή όλοι οι προαναφερόμενοι αδικηθέντες πολίτες αναμένουν την δικαίωση στο πρόσωπό σας.Γι’ αυτό σας καλώ με πολιτικό θάρρος να προσδιορίσετε ως θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου τις οφειλές της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Πυθαγορείου στους συνδημότες μας και όχι μόνο, ώστε να ενημερωθούν τόσο οι αρχηγοί των Δημοτικών Παρατάξεων όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για το εύρος αυτού του κοινωνικού ζητήματος από τους πληρεξουσίους δικηγόρους των ενδιαφερομένων και να πράξετε τα δέοντα.

Με απεριόριστο σεβασμό στο πρόσωπό σας και εμπιστοσύνη στην κρίση σας.

Γιάννης Γεωργίου Καλτάκης

Δικηγόρος,

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου”.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!