Αρχίζουν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον δήμο Ανατολικής Σάμου, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ), από το 2002, έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός, σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2022 είναι «Καλύτερες συνδέσεις». Στόχος της εκστρατείας είναι να κινητοποιήσει όλους τους προηγούμενους και μελλοντικούς συμμετέχοντες ώστε να λάβουν μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που μετρά φέτος το εικοστό έτος της.

Το φετινό σύνθημα είναι “Συνδυάζω – Μετακινούμαι”. Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους. Με την ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία όλων.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου, καλεί τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους φορείς, τους συλλόγους και τους δημότες προκειμένου, να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, γεγονός που θα καταδείξει την ανάγκη και τα επόμενα βήματα δημιουργίας ενός δήμου πιο φιλικού και πιο προσβάσιμου για όλους, ενός δήμου με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον δήμο Ανατολικής Σάμου είναι αναλυτικά το εξής:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου:

– Πεζοπορία με τον ΕΟΠΣΣ στον ποδηλατόδρομο Ποτοκακίου.

Σημείο συνάντησης: Πόρος, 17:00 – 19:00

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου:

– Πυθαγόρειο. Περίπατος στα Αρχαία Λατομεία με τον ΕΟΠΣΣ.

Σημείο συνάντησης: Κατάστημα επίπλων “EKTORAS ΗΟΜΕ” – 09:00

– Παλιά παραδοσιακά παιχνίδια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου “Ο Λυκούργος”.

Πεζόδρομος Πυθαγορείου – 18:00

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου:

– Πεζοπορία με τον ΕΟΠΣΣ στο Άνω Βαθύ.

Σημείο συνάντησης: Πλάτανος – 09:00

– Σάμος: Θυμόμαστε τα παλιά παιχνίδια με τον ΣΕΟ ΤΤ Βαθέος Σάμου και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ωκυρρόη η Σαμία” και από το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση “Η ΜΕΛΙΣΣΑ”.

Πλατεία Πυθαγόρα – 17:30

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στη Χώρα Σάμου:

– Ξενάγηση στο χωριό. 16:00 – 17:00

– Ποδηλασία και ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χώρας. Σημείο συνάντησης: “Συνάντηση” 17:00

Τις δράσεις διοργανώνουν οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Χώρας, Τρεις Παίδες εν Καμίνω και Αγίας Παρασκευής.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο Κοκκάρι:

– Πεζοπορία και τοξοβολία με τους ΕΟΠΣΣ, Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κοκκαρίου, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοκκαρίου, Αθλητικό Σύλλογο “Αρίσταρχος”, Σύλλογο Επιχειρηματιών Κοκκαρίου, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο SOS Κοκκαρίου, Πολιτιστικό Σύλλογο “Η Πηγή της Μάνας”.

Σημείο συνάντησης: Μύλος 16:00

– Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Κωνσταντίνου “Αρίσταρχος ο Σάμιος” – 19:00

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Σάμου:

Περιβαλλοντικές δράσεις και ποδηλασία από την εταιρία COCOMAT με τη συμμετοχή της Ποδηλατικής Λέσχης Σάμου. 17:00 – 20:00

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στον Πύργο Σάμου:

Δραστηριότητες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυριών Πύργου “Η Κυβέλη” – 17:00

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Σάμου:

Παρουσίαση του βιβλίου “Με τον Πυθαγόρα στον Δρόμο” της συγκοινωνιολόγου, Μανιώς Χατζοπούλου, και διαδραστικά παιχνίδια.

Πλατεία Πυθαγόρα – 17:30.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!