Χρηματοδότηση ύψους 165.192 € για το έργο “Ο πολιτισμός του σήμερα στην ιστορία του χθες – Τρισδιάστατη αναπαράσταση της ναυμαχίας της Μυκάλης”, εξασφάλισε από το προγράμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης” o ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

Το έργο αυτό αποτελείται από τα παρακάτω υποέργα:

Υποέργο 1: Τρισδιάστατη ψηφιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μυκάλης με την υποστήριξη πρωτότυπου ψηφιακού μεταφερόμενου μουσείου (Προϋπολογισμός: 88.792,00 €)

Υποέργο 2: Ψηφιακή ξενάγηση επαυξημένης πραγματικότητας στην ιστορική περιοχή της Μυκάλης το 1824 και αφορά στην ανάπτυξη εφαρμογής ψηφιακής ξενάγησης επαυξημένης πραγματικότητας στην ιστορική περιοχή της Μυκάλης το 1824. (Προϋπολογισμός: 71.400,00 €)

Υποέργο 3: Υπηρεσίες υποστήριξης του Συμβούλου (π/υ 5.000,00€), επιλέξιμη δαπάνη που επιβαρύνει το ίδιο το πρόγραμμα.

Οι υπεύθυνοι του δήμου αναφέρουν για το έργο τα εξής:

Με γνώμονα τη διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη του παραδοσιακού τοπίου, η επιστημονική ομάδα αποτύπωσε με την τεχνική της φωτογραμμετρίας το περιπολικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος Π60 και στη συνέχεια δημιούργησε το ψηφιακό του μοντέλο με την επιλογή προβολικών μηχανημάτων κινούμενης εικόνας. Επιπλέον για το άριστο αποτέλεσμα απαιτήθηκε α) η μεγαλύτερη δυνατή σκοτεινότητα προκειμένου να γίνει η εμπειρία περισσότερο καθηλωτική και β) η τοποθέτηση του κόσμου σε σχήμα Δ με την κορυφή του Δ να είναι το καράβι και στη βάση οι θεατές.

Σκοπός όλου του έργου αποτελεί η ενσωμάτωση καινοτόμων εργαλείων για τη ψηφιοποίηση και αξιοποίηση ιστορικών τεκμηρίων της σημαντικής τοπικής πολιτισμικής κληρονομιάς και παράλληλα αποτελεί και έναν άξονα γνωστοποίησης του νησιού μας διεθνώς.

Η τέταρτη φάση του έργου βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να δημιουργηθεί το πρωτότυπο ψηφιακό μεταφερόμενο μουσείο. Το ψηφιακό μουσείο θα μπορεί να στηθεί τόσο σε εσωτερικό χώρο 60 τ.μ. όσο και εξωτερικό για ειδικού σκοπού προβολή. Η υποδομή θα μείνει στο Δήμο και το περιεχόμενο μπορεί να αποτελέσει μέρος έκθεσης που δύναται να μεταφέρεται σε άλλους Δήμους της χώρας ή και στο εξωτερικό.

Πρωταρχικό μέλημα είναι η Σάμος και η Ιστορία της να αφήσει το δικό της αποτύπωμα και μέσω αυτών των πρωτοβουλιών να ενισχυθεί το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου με νέους σύγχρονους τρόπους προβολής, προσβάσιμο σε όλους.

Η Σάμος είναι ο πολιτισμός της και οι άνθρωποί της“.

Παρακολουθήστε παρακάτω το εντυπωσιακό βίντεο που δημιούργησε η Reeldrone για τον δήμο Ανατολικής Σάμου με θέμα την αναπαράσταση της ναυμαχίας!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!