Γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

α) εκχώρηση υπηρεσιών του νοσοκομείου σε ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία

β) το νέο καθηκοντολόγιο των Δ.Ε. νοσηλευτών.

Ο σύλλογος ενημερώνει σχετικά με την συνέλευση για τα εξής:

“Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εκχώρηση υπηρεσιών σε εργολάβους, (οι υπηρεσίες αυτές είναι τραπεζοκόμες, πλυντήρια και καθαριότητα), αφού αυτό θα σημαίνει απολύσεις εργαζομένων, μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας και μεγαλύτερο κόστος για το δημόσιο.

Στη συνέλευση τονίστηκε πως οι ιδιωτικοποιήσεις στο τομέα της υγείας δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά έχουν ξεκινήσει από χρόνια πριν και σε αυτό έχουν συμβάλει ανεξαρτήτως όλες οι κυβερνήσεις.

Αυτό επιβεβαιώνει και επεκτείνει και η σημερινή κυβέρνηση με τον νόμο “νέο ΕΣΥ” που προβλέπει επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Για το δεύτερο θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί έγγραφο στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο και να ζητήσουμε να αποσυρθεί το απαράδεκτο καθηκοντολόγιο για τους Δ.Ε. νοσηλευτές. οι εργαζόμενοι το θεωρούν απαράδεκτο και ανεφάρμοστο, αφού σε όλες τις δημόσιες μορφές υγείας, η μεγάλη πλειοψηφία των νοσηλευτών αποτελείται από την Δ.Ε. κατηγορία, οι οποίοι εργάζονται και στηρίζουν όλα τα τμήματα και τις μονάδες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στη συνέλευση επίσης συζητήθηκε το θέμα των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή το οποίο για μια ακόμα φορά καταγγέλλεται από τον σύλλογο και όλους τους εργαζόμενους, “η απαράδεκτη τιμωρητική, τακτική της κυβέρνησης προς τους υγειονομικούς που στην προκείμενη περίπτωση έχουν ανασταλεί όλα τα μέτρα εκτός από τις αναστολές εργασίας, τους εργαλειοποιεί για άλλους σκοπούς, όπως επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις”.

Ακόμα συζητήθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, η υποχρηματοδότηση, αλλά και οι εκατοντάδες ημέρες κανονικών αδειών και ρεπό που οφείλει η διοίκηση στους εργαζόμενους. Επίσης καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η διοίκηση δεν απαντά στα έγγραφα του συλλόγου αλλά και των ίδιων των εργαζομένων”.

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου να προχωρήσουν σε κινητοποίηση με 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 – 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου.

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!