Φωτογραφία του Fred Kok

Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της επέκτασης του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Ισίδωρου Σάμου πραγματοποιήθηκε με την πρόσφατη ανανέωση – τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή θέσεις παραβολής Ε/Γ-Ο/Γ σκάφος μεσαίου μεγέθους, την εκβάθυνση θαλάσσιου πυθμένα, τη δημιουργία κρηπιδώματος μήκους 9 m και πλάτους 8 m στη θέση του υφιστάμενου μώλου και την κατασκευή νέου μώλου μήκους 36 m.

Επί της ακτογραμμής, στη συνέχεια του λιμένα, υπάρχει συγκρότημα ιδιοκτητών ναυπηγείων ξύλινων σκαφών το οποίο έχει χαρακτηριστεί με σχετική απόφαση του υπουργείου πολιτισμού, ως ιστορικός τόπος.

Το σύνολο του έργου εντάσσεται εντός του δικτύου Natura 2000 και συγκεκριμένα στην περιοχή “Σάμος –Όρος Κερκετεύς – Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι – Δάσος Καστανιάς Λέκκας – Ακρωτήριο Κατάβασης – Λιμένας” και στην περιοχή “Σάμος – Όρος Κέρκης”.

Δείτε τι προβλέπει η απόφαση ανανέωσης – τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου επέκτασης του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Ισίδωρου Σάμου:

Ο περιφερειακός σύμβουλος, Μανώλης Κάρλας, δήλωσε για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου τα εξής:

Εκδόθηκε επιτέλους η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του Αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Ισιδώρου Δρακαίων Σάμου.

Ο λόγος πλέον στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τα ελάχιστα υπολειπόμενα ώστε, μετά από συλλογικές προσπάθειες πολλών θεσμικών και μη από το 2004 μέχρι σήμερα, δηλαδή μετά την πάροδο 18 ολόκληρων ετών, το έργο να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ) για υλοποίηση για να συμβάλλει αποτελεσματικά το συντομότερο δυνατόν και κατά τα μέγιστα, στην άρση της απομόνωσης της περιοχής, στην στήριξη των περιώνυμων παραδοσιακών καρνάγιων και στην εν γένει ανάπτυξη και στήριξη της Καλλιθέας και των Δρακαίων“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!