Την άμεση ανάγκη για την ολοκλήρωση της μελέτης και την ένταξη του έργου του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Ισίδωρου Δρακαίων Σάμου σε πρόγραμμα υλοποίησης, μετά από 18 χρόνια αναμονής, τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, Μανώλης Κάρλας.

Σύμφωνα με τον κ. Κάρλα χρειάζεται “άμεση ενεργοποίηση όλων των ελάχιστα υπολειπόμενων τεχνικών, διοικητικών και πολιτικών δράσεων ώστε η μελέτη του Αλιευτικού Καταφυγίου Αγίου Ισιδώρου Δρακαίων Σάμου που ξεκίνησε το …2004 επιτέλους να ολοκληρωθεί προκειμένου να καταστεί δυνατή η εφαρμογή της με την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ) προς υλοποίηση“.

Ο κ. Κάρλας προσθέτει ότι “το αλιευτικό αυτό καταφύγιο θα βοηθήσει σημαντικά στην άρση της οδυνηρής απομόνωσης των εγγύς οικισμών Δρακαίων και Καλλιθέας από την υπόλοιπη Σάμο με την καθημερινή προσέγγιση του πλοίου της ακτοπλοϊκής γραμμής Φούρνοι – Θύμαινα – Άγιος Κήρυκος – Καρλόβασι.

Θα στηρίξει επίσης την λειτουργία των παραδοσιακών καρνάγιων που εξακολουθούν να λειτουργούν ακόμα και σήμερα εκεί και θα συμβάλλει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την ανάπτυξη του τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων και την παράλληλη αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρέχει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000 στο οποίο από ετών είναι επίσημα ενταγμένη ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή (φυσιολατρικός, περιπατητικός, θρησκευτικός, ορειβατικός, εναλλακτικός, τουρισμός ευεξίας, αγροτουρισμός, ενάλια απασχόληση κ.λ.π.)“.

Ο περιφερειακός σύμβουλος καταλήγει: “Σημειωτέον ότι τα καρνάγια του Αγίου Ισιδώρου που αξιοποιούν την από την εποχή του Πολυκράτη (500 π.Χ.) παγκοίνως γνωστή και φημισμένη τραχεία πεύκη της Σάμου θα βοηθήσουν ως συμπληρωματικός χώρος πρακτικής διδασκαλίας και άσκησης τους μαθητές της Σχολής Ξυλοναυπηγικής Τέχνης που έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει στο Ηραίο της Σάμου. στις εγκαταστάσεις του εκεί Μουσείου Ναυτικών και Ναυπηγικών Τεχνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού(ΥΠ.ΠΟ.Τ.Α) και την επιστημονική επιστασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!