fbpx

“Ανάσα” για Σάμο από το τουριστικό voucher των €300 – Θα συνεχιστεί και του χρόνου

Πολύ σημαντική ώθηση στην εφετινή τουριστική κίνηση της Σάμου και της Βόρειας Εύβοιας έδωσαν τα Voucher των 300 ευρώ και 150 ευρώ αντίστοιχα που διατέθηκαν μέχρι τώρα, όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι πρόεδροι των τοπικών ξενοδοχειακών ενώσεων.

Ειδικά τον μήνα Ιούλιο, η παραπάνω διαπίστωση ήταν πολύ φανερή τόσο στην Σάμο όσο και την Βόρεια Εύβοια γεγονός που χάρισε πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας σε όλο τον τουριστικό κόσμο των δυο προορισμών, όπως τονίστηκε.

Την τρέχουσα περίοδο και οι δυο αυτές περιοχές βιώνουν έναν εξαιρετικό Αύγουστο από πλευράς πληρότητας στα προσφερόμενα δωμάτια, ενώ δεν αποκλείουν οι φορείς και μια επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν πέραν του Οκτωβρίου.

Η παραπάνω διαπίστωση έρχεται να ενισχυθεί από την πρόσφατη δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου, που επεσήμανε ότι τον Σεπτέμβριο θα διατεθούν εκ νέου 7.000-8.000 άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ για να τις χρησιμοποιήσουν οι πολίτες για τουρισμό στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο.

Σοφία Ζαχαράκη: Η καμπάνια «Greek4ForYou» , η οποία και αφορούσε τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Λέρος, Σάμος και Κως) θα συνεχιστεί και το 2022 και 2023.

Αναφερόμενη στα πεπραγμένα του υπουργείου στο μέτωπο της ανάπτυξης των θεματικών μορφών τουρισμού τονίζει τα εξής:

Η επιτυχημένη τουριστική καμπάνια «Greek4ForYou», η οποία και αφορούσε τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Λέρος, Σάμος και Κως) θα συνεχιστεί και το 2022 και 2023 με ένα ειδικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής στο εξωτερικό αλλά και την ελληνική αγορά με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα στοχευμένα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και τα passes αλλά και τις συντονισμένες δράσεις με δήμους και περιφέρειες θέλουμε να γίνουν μια σταθερή βάση για την ανάκαμψη και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των πληγεισών περιοχών στη χώρα μας”.

Σε ό,τι αφορά τη Σάμο το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Γιάννης Φτενογιάννης επεσήμανε ότι το κουπόνι των 300 ευρώ βοήθησε πάρα πολύ τους Έλληνες που θέλησαν να επισκεφτούν τη Σάμο, αφού περιόρισε τα κόστη μεταφοράς στο ελάχιστο.

Ο Αύγουστος για τη Σάμο τρέχει με πληρότητες πάνω από 90% και η ανεύρεση δωματίου είναι πολύ δύσκολη για εκείνον που θα θελήσει να κλείσει διακοπές της τελευταίας στιγμής, αναφέρει ο κ. Φτενογιάννης.

Με τα προσφερόμενο δωμάτια ξεπερνούν τα 2.000, η εύρεση δωματίου είναι ένα δύσκολο στοίχημα.

Στην Σάμο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου υπάρχουν προγραμματισμένα τσάρτερ γεγονός που κάνει τον κ. Φτενογιάννη να αισιοδοξεί για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μέχρι τον Νοέμβριο.

Η Σάμος διαθέτει πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα

Η Σάμος σήμερα διαθέτει ένα πολύ πλούσιο πλέγμα τουριστικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών προς τους ξένους επισκέπτες, οι οποίες συντελούν σε μια διαφορετικής μορφής οικονομική ανάπτυξη. Εκτός από τις φυσικές ομορφιές της, τις όμορφες παραλίες της και την πλούσια βλάστηση των βουνών της ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στους αρχαιολογικούς χώρους στο Ηραίον και στο Ευπαλίνειο όρυγμα, στα μουσεία της στο αρχαιολογικό και Βυζαντινό στη Σάμο, τη Βιβλιοθήκη και το Ιστορικό Αρχείο, στο Παλαιοντολογικό Μουσείο με τα εντυπωσιακά ευρήματα στους Μυτιληνούς. Κι ακόμα μπορεί κανείς να επισκεφθεί τα μοναστήρια με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες, τη Μεγάλη Παναγία, την Παναγία τη Βροντιανή, την Αγ. Ζώνη, τη Ζωοδόχο Πηγή.

Επίσης τα βιομηχανικά κτίρια, βυρσοδεψεία στο Καρλόβασι, καπνεργοστάσια στην πόλη της Σάμου, οιναποθήκες στον Αγ. Κωνσταντίνο και άλλα πολλά που θυμίζουν τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή της Σάμου από τις παλαιότερες εποχές. Εξάλλου κάθε χωριό με την εκκλησία, το σχολείο, την διάταξη των σπιτιών γύρω από την πλατεία, τους κήπους, τα αμπέλια και τους μικρούς ελαιώνες, καθώς και τα εξωκλήσια που είναι διάσπαρτα στις πιο όμορφες τοποθεσίες αποτελούν μια πολύ γοητευτική εικόνα και πόλο έλξης για κάθε ξένο επισκέπτη. (Πηγή Δήμος Σάμου)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!