Μια παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματος του Σαμιώτη καθηγητή ΑΠΘ, Γιώργου Καραγιαννίδη με τίτλο “Η καρδιά μου το όπλο σου” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο Καρλόβασι.

Η εκδήλωση παρουσίασης θα αρχίσει στις 20:30 στη Χατζηγιάννειο Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διοργανώνεται από τις εκδόσεις “Αρμός, με την υποστήριξη του δήμου Δυτικής Σάμου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Έρη Ρίτσου, συγγραφέας, Έλενα Χουσνή, συγγραφέας, Σωτήρης Μαργιωρής, δημοσιογράφος, και ο συγγραφέας του βιβλίου, Γιώργος Καραγιαννίδης.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη 10 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο και θα παρουσιαστεί επίσης στην πόλη της Σάμου το Σάββατο 13 Αυγούστου, στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου, με ώρα έναρξης τις 20:00.

Δείτε περισσότερα για την παρουσίαση στο Πυθαγόρειο:

Λίγα λόγια για το θέμα του βιβλίου:

Ο Καρπάθιος Οδυσσέας Λάσκαρης και ο Γερμανός Alfred Eickworth, που γεννήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα, συναντώνται στην Κάρπαθο το 1943 στη δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι καθοριστικός για την υπόλοιπη ζωή τους.

Οι πολιτικοί αγώνες στη Γερμανία του μεσοπολέμου.

Η ένοπλη αντίσταση στο χιτλερικό καθεστώς. Η Ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα. Η κατάσταση που επικρατούσε στο στρατόπεδο Νταχάου. Η γερμανική Μεραρχία 999.

Η αντίσταση των νέων στην ιταλοκρατούμενη Ρόδο και ο μεγάλος έρωτας του Οδυσσέα με τη Γιολάντα, την κόρη του Ιταλού διοικητή της Καρπάθου, συνθέτουν μια θυελλώδη ιστορία που ακροβατεί μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας.

Μια ιστορία στην οποία ο έρωτας, η αγάπη και η οικογένεια συγκρούονται με την πολιτική ιδεολογία και την βία, ενώ κυριαρχεί ο αγώνας για την προσωπική ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Τα στοιχεία του βιβλίου:

Συγγραφέας: Γιώργος Καραγιαννίδης
Εκδότης: Αρμός
ISBN: 9789606154966
Αριθμός Σελίδων: 354
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 14 x 21
Χρονολογία έκδοσης: 2022

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!