Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ και η Κομματική Οργάνωση Μαραθοκάμπου διοργάνωσαν την Κυριακή την ετήσια εκδήλωση τιμής του αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου στον Κέρκη (θέση Ξυνιά).

Οι διοργανωτές αναφέρουν για την εκδήλωση τα εξής:

Σε αυτή την βουνοκορφή της Σάμου γράφτηκε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου. Εκεί, περήφανοι αντάρτες με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές έδωσαν έναν άνισο αγώνα κόντρα σε υπερδυνάμεις (κυβερνητικός στρατός και ξένος παράγοντας) ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Έναν αγώνα γεμάτο ιδανικά για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, για το σοσιαλισμό!

Αυτούς τιμήσαμε χθες όσοι παραβρεθήκαμε στο λιτό μνημείο που έχει στηθεί στον Ξυνιά.

Η εκδήλωση άνοιξε με κατάθεση στεφανιού από τον γραμματέα της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ Σταμάτη Φιλιππή.

Εκ μέρους των Οργανώσεων Βάσης Σάμου της ΚΝΕ κατάθεση στεφανιού και χαιρετισμό έκανε ο Μανόλης Τσακουμάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό νεολαίας (80%) στις γραμμές του ΔΣΕ, αλλά και στις μεγάλες κατακτήσεις του όπως η σημαντική συμμετοχή γυναικών στη δράση του, ενώ τόνισε ότι η 3χρονη εποποιία του ΔΣΕ θα εμπνέει τις νέες γενιές του ΚΚΕ και επισήμανε ότι η ΚΝΕ θα εντείνει τις προσπάθειες ώστε η νέα γενιά να μπει στον αγώνα στο πλάι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Συνεχίστηκαν οι καταθέσεις από την ΚΟΒ Μαραθοκάμπου και την Ελισάβετ Πόθα και την Κούλα Καραμηνά, πρόεδρο του Παραρτήματος Σάμου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Βάσω Βρυνιώτη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ, η οποία πέρα από τα ιστορικά στοιχεία και τις συνθήκες της εποχής, συνέδεσε τον ηρωικό αυτό αγώνα και τον πρωτοπόρο ρόλο σε αυτόν των κομμουνιστών με το σήμερα και τους ταξικούς αγώνες που αναπτύσσονται. Ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου ο καπιταλισμός έχει θεριέψει και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού πετσοκόβονται μέρα με τη μέρα. Με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να παίρνουν απρόβλεπτες διαστάσεις κι οι λαοί του κόσμου να τους πληρώνουν με την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, την υγεία, την πείνα, την προσφυγιά, την ίδια τους τη ζωή.

Κάλεσε τέλος, σε πλατειά συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ, στις επερχόμενες εκλογές, κόντρα στη βαρβαρότητα που υπηρετούν με σθένος ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ με τη νεολαία και το λαό στο προσκήνιο να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο νεκρών, ενώ οι παρευρισκόμενοι έκαναν στάση στην περιοχή Νεράκι για ένα κέρασμα από την ΚΟΒ Μαραθοκάμπου“.

Οι εκδηλώσεις τιμής για τον Δημοκρατικό Στρατό Σάμου από την Τομεακή Επιτροπή και την ΚΟΒ Καρλοβάσου συνεχίζονται την Κυριακή 14 Αυγούστου και 11 το πρωί στο κοινοτάφιο της Λέκκας, στην είσοδο του χωριού.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!