Τους 5ους Αγώνες Δρόμου “Μιλτιάδης Χούμας”* διοργάνωσε την Κυριακή στην Χώρα Σάμου η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ναυτική Έκθεση 1941-44 “Μιλτιάδης Χούμας”, με συνδιοργανωτές τον δήμο Ανατολικής Σάμου και την Δημοτική Κοινότητα Χώρας.

Η αφετηρία όλων των αγώνων ήταν η πλατεία Σαμίων Ηρώων στη Χώρα Σάμου. Στην ίδια πλατεία έγινε και ο τερματισμός.

Ο πρώτος αγώνας είχε τίτλο “Τα παιδιά της καρδιάς μας τρέχουν 350 μέτρα”. Τα παιδιά διάνυσαν 175 μέτρα από το σημείο εκκίνησης και επέστρεψαν.

Στη συνέχεια δόθηκε η ταυτόχρονη εκκίνηση των αγώνων 10 km και 6 km. Οι δρομείς ακολούθησαν την διαδρομή προς την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Μυτιληνιών και επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης.

Τελευταίος ξεκίνησε ο αγώνας του 1 km, στον οποίο τα παιδιά έτρεξαν 500 μέτρα προς τους Μυτιληνιούς, έκαναν αναστροφή και επέστρεψαν στην πλατεία Σαμίων Ηρώων.

Δείτε το βίντεο του Άρη Κωνσταντάρα με τις εκκινήσεις των αγώνων και τις απονομές και παρακάτω τα αποτελέσματα όλων των αγώνων!

* Το προφίλ των αγώνων

Μετά από πρόταση της οικογένειας Μιλτιάδη Χούμα ορίστηκε οι αγώνες κάθε χρόνο να είναι αφιερωμένοι, μαζί με τον Σάμιο ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, Μιλτιάδη Χούμα και σε έναν Σάμιο αγωνιστή του 1941-44. Στους αγώνες 2017 τιμήθηκε ο Ζήσιμος Εμμ. Καραχριστοδούλου (Χώρα Σάμου 1890-1966). Στους αγώνες 2018, τιμήθηκε ο Ιωάννης Γεωρ. Χαχώλος (Χώρα Σάμου 1907 -1955). Στους αγώνες 2019, τιμήθηκε ο Ξενοφών Γεωρ. Σπύρου (Χώρα Σάμου 1911 – 1988). Στους φετινούς αγώνες 2022 θυμόμαστε και τιμάμε τον Ιωάννη Γεωρ. Κατσουλάκη (Πυθαγόρειο 1919- Πειραιάς 2010). Το 2020 και 2021 δεν έγιναν οι αγώνες λόγω της πανδημίας.

Οι αγώνες υποστηρίχθηκαν από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, εκ των μεγαλυτέρων συλλόγων δρομέων πανελληνίως, με ξεχωριστή αθλητική, κοινωνική, και πολιτιστική δραστηριότητα.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!