Τον απολογισμό των δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Σάμου, Λέσβου και Χίου για το πρώτο εξάμηνο του 2022 όσον αφορά την αστυνόμευση, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη διαχείριση υποθέσεων που αφορούν το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, πραγματοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου.

Τα στοιχεία με έμφαση στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους, περιοχές ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου είναι τα εξής:

α. Στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους πραγματοποιήθηκαν συνολικά 16.679 έλεγχοι οχημάτων, ενώ βεβαιώθηκαν 1.116 επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν 20 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους 2022, σημειώθηκαν τα κάτωθι τροχαία ατυχήματα:

5 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα (ομοίως 5 το 2021)

8 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2021)

β. Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους σε υποθέσεις ναρκωτικών, συνολικά 10 άτομα

Συνολικά από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Σάμου, Λέσβου και Χίου κατασχέθηκαν:

2.891,1 γραμμάρια κάνναβης (ακατέργαστη- κατεργασμένη),

98,9 γραμμάρια ηρωίνης,

10,8 γραμμάρια κοκαΐνης,

27 δενδρύλλια – φυτά κάνναβης,

254 ναρκωτικά χάπια,

448,9 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης,

620 ml υγρής μεθαδόνης και

1,1 γραμμάριο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

γ. Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου συνελήφθησαν συνολικά 48 άτομα για την εμπλοκή τους σε υποθέσεις ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων.

δ. Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου συνελήφθησαν για παραβάσεις που αφορούν στη λειτουργία μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνολικά 4 άτομα.

ε. Στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους συνολικά 24.785 έλεγχοι, ενώ βεβαιώθηκαν 400 παραβάσεις σε βάρος ατόμων για παραβίαση μέτρων.

στ. Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου συνελήφθησαν συνολικά 343 παράτυπα νεοεισερχόμενοι στην ελληνική επικράτεια αλλοδαποί υπήκοοι Τρίτων Χωρών, που εντοπίστηκαν σε χερσαίες περιοχές και σχηματίστηκαν 24 δικογραφίες.

ζ. Από αρμόδιες υπηρεσίες της Σάμου εκδόθηκαν 455 ταξιδιωτικά έγγραφα σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών.

Σημαντικές υποθέσεις που ανέλαβε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου και η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022:

Συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Σάμο, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο πλαίσιο ερευνών κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερα από 1.300 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), 5 δενδρύλλια κάνναβης, εξοπλισμός για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας (Σχετικό το από 31-03-2022 Δελτίο Τύπου).

– Μετα από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, διακριβώθηκε η δράση κυκλώματος, το οποίο διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν σε περιοχές της Αττικής, ηγετικό και βασικό μέλος του κυκλώματος και εντοπίστηκε “safe house” όπου απέκρυπταν τα διαβατήρια που χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες.

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιώντας φουσκωτές λέμβους, αρχικά μετέφεραν παράνομα μετανάστες από τον Τσεσμέ σε ερημικές παραλίες στην Ικαρία. Εκεί τους απέκρυπταν σε ξενοδοχεία – ενοικιαζόμενα δωμάτια και στη συνέχεια τους μετέφεραν ακτοπλοϊκά στην Αττική. Ακολούθως διοργάνωναν την προώθησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζοντας τη μέθοδο του Σωσία ή κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων. (Σχετικό το από 25-06-2022 Δελτίο Τύπου).

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου εκφράζει τις “θερμές του ευχαριστίες για τη συλλογική προσπάθεια και τη δραστηριότητα του αστυνομικού προσωπικού“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!