“Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 20:00, όλοι και όλες στην πλατεία Πυθαγόρα. Διαμαρτυρόμαστε και  ενώνουμε την φωνή μας, οι υγειονομικοί και όλος ο λαός του νησιού μας ενάντια στην υποβάθμιση, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, γενικότερα του νοσοκομείου μας και όλων των μονάδων υγείας του νησιού μας” τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου “Άγιος Παντελεήμων”.

Όπως υπογραμμίζει, “διαμαρτυρόμαστε-απαιτούμε:

Ενάντια στον νόμο «Για το νέο ΕΣΥ» των ιδιωτικοποιήσεων.

Για να μην υπάρχουν ακάλυπτες εφημερίες στην παιδιατρική κλινική

Για να μην κλείσει η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου μας

Για τη στελέχωση του ΤΕΠ του νοσοκομείου

Για να μην πραγματοποιούνται 48ωρες εφημερίες στην Παθολογική κλινική

Για να καλυφθούν όλες οι ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο μας, υπάρχουν 30 και πλέον κενές οργανικές θέσεις ιατρών 

Για να καλυφθούν οι 50 οργανικές θέσεις που υπάρχουν στη νοσηλευτική υπηρεσία

Για κάλυψη της διοικητικής υπηρεσίας & των εργαστηρίων του νοσοκομείου μας

Για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν στην υπηρεσία καθαριότητας & σε όλες τις βοηθητικές υποστηρικτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου μας ( τεχνική – αποθήκες- υπηρεσία σίτισης)  

Για στελέχωση των αποκεντρωμένων τμημάτων του νοσοκομείου (ΚΕΦΙΑΠ- ΚΨΥ- ΙΕΚ Νοσηλευτικής)

Για να χορηγηθούν όλες οι κανονικές και ειδικές άδειες καθώς και τα ρεπό που οφείλει η διοίκηση στους εργαζόμενους

Για να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι συνάδελφοι μας υγειονομικοί που είναι σε αναστολή εργασίας

Για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους αλλά και για ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες

Για την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Για την πρόσληψη ιατρού εργασίας & τεχνικού ασφαλείας

Για την ένταξή μας στα βαρέα & ανθυγιεινά επαγγέλματα

Για να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο μας”.

Το ΕΚΣ

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Πέμπτης. Όπως σημειώνει, “η εικόνα που μεταφέρθηκε από τη συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου ήταν αποκαλυπτική του μεγέθους των ελλείψεων που έχουμε σε βασικές ειδικότητες και υπηρεσίες με κίνδυνο το κλείσιμο κλινικών πχ η ορθοπεδική.

Ανέφεραν ότι πολλές φορές μένουν ακάλυπτες εφημερίες στην παιδιατρική κλινική, μίλησαν για την υποστελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, για τις 30 κενές οργανικές θέσεις ιατρών, για τη μη κάλυψη 50 οργανικών θέσεων που υπάρχουν στη νοσηλευτική υπηρεσία, για τις πολύμορφες εργασιακές σχέσεις πχ περίπου το 1/3 των εργαζομένων είναι με ελαστικές μορφές απασχόλησης σε καίρια «πόστα», ενώ η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία είναι ακόμα χειρότερη.

Όλα τα παραπάνω είναι τα έργα και ημέρες της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που χρόνια αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού σαν εμπόρευμα και ως κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό με αποκορύφωμα τον τελευταίο νόμο για το «νέο ΕΣΥ». Την ίδια στιγμή που η επιστήμη και η ιατρική τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και τα επιτεύγματά της μπορούν να βελτιώσουν αντικειμενικά την υγεία και τη ζωή του λαού μας, αυτοί επιμένουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των ιατρικών υπηρεσιών υιοθετώντας τις ευρωπαϊκές πρακτικές στην Υγεία, εξυπηρετώντας τα μονοπώλια του κλάδου (μεγαλοκλινικάρχες και μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά). Έτσι, κατάργησαν νοσοκομεία, ΚΥ, συγχώνευσαν τμήματα και κλινικές, μετατρέπουν τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλιστική εταιρεία με παροχές ανάλογα με το τι δίνεις θα παίρνεις, λεηλάτησαν τους υγειονομικούς με μειώσεις μισθούς, ανέτρεψαν τον ημερήσιο χρόνο εργασίας, υιοθέτησαν ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η υγεία είναι δικαίωμα – δεν είναι εμπόρευμα

Την Πέμπτη βγαίνουμε μπροστά με τους μαχόμενους υγειονομικούς για να διεκδικήσουμε σύγχρονο, υψηλού επιπέδου, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα ΠΦΥ σε πόλεις και χωριά. Να μη «θυσιάσουμε» άλλους νεκρούς όπως οι 30.000 τα τελευταία 2 χρόνια πανδημίας! Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας του νησιού μας!

Όλοι στην κινητοποίηση Πέμπτη 07/07, 20.00 στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ” αναφέρει το τοπικό Εργατικό Κέντρο.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!