“Ανταποκρινόμαστε  στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Σάμου για κινητοποίηση την Πέμπτη 7/7/2022 και ώρα 20:00 στην πλατεία Πυθαγόρα και θα παλέψουμε για την αναγέννηση του ΕΣΥ, ώστε να συνεχίσει να παρέχει καθολική και ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες, σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με την ευθύνη του κράτους” δηλώνει σχετικά με τη Δημόσια Υγεία η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Όπως επισημαίνει, η υγειονομική κρίση ανέδειξε την αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, “μια εμβληματική μεταρρύθμιση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που έτυχε καθολικής αναγνώρισης από τους πολίτες, γιατί ανταποκρίθηκε στην κάλυψη πραγματικών αναγκών της ελληνικής κοινωνίας.

Ανέδειξε, όμως, ταυτόχρονα τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα το ΕΣΥ να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και να συνεχίζει χάρη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων.

Η ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η εγγύηση της δωρεάν, καθολικής υγειονομικής κάλυψης των πολιτών, αποτέλεσαν θεμελιώδη κοινωνική κατάκτηση στη χώρα μας. Αυτή την κατάκτηση, του κράτους πρόνοιας και της ισότητας των πολιτών, θα αγωνιστούμε για να την προστατέψουμε και να την ενδυναμώσουμε”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!