Πανηγυρίζει την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουλίου το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στον ομώνυμο οικισμό της Δημοτικής Ενότητας (πρώην δήμος) Μαραθοκάμπου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου θα ψαλούν ο Εσπερινός και η Αγρυπνία προς τιμήν της Αγίας και την επομένη, 7η Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη, και κυριώνυμη της εορτής, θα τελεσθούν θεία λειτουργία και περιφορά της Αγίας Εικόνας.

Ιστορικά στοιχεία για την Αγία Κυριακή Μαραθοκάμπου (πηγή: Βικιπαίδεια)

Στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού της Αγίας Κυριακής Μαραθοκάμπου είχε αναπτυχθεί αναχωρητισμός – μοναχισμός και είχε δημιουργηθεί η περίφημη λάβρα του Κέρκη, που καταστράφηκε από τους αποστάτες Λέοντα Τριπολίτη και Δαμιανό όταν, μαζί με τους Σαρακηνούς, κατέκαψαν τη Σάμο και το Ταυρομένιο της Σικελίας.

Τον 10ο αιώνα επανίδρυσε τη λάβρα του Κέρκη ο μοναχός Όσιος Παύλος ο Λατρινός.

Ήλθε και μόνασε σε σπήλαιο ΒΑ. του οικισμού της Αγίας Κυριακής, όπου κατά παράδοση έζησε ο φιλόσοφος Πυθαγόρας διωκόμενος από τον τύραννο Πολυκράτη πριν καταφύγει στην Νότιο Ιταλία.

Γύρω από τον χαρισματικό αυτόν αναχωρητή συγκεντρώθηκαν πολλοί αναχωρητές και έτσι αναπτύχθηκε ξανά ο ασκητισμός με κέντρο το χώρο του οικισμού της Αγίας Κυριακής.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!