Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την ιερά μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην Αθήνα στις ιερές ακολουθίες προέστη ο μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσέβιος, αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του κ.  Ευσεβίου, κατά τον οποίον μίλησε ο αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης, γραμματεύς παρά τω αρχιγραμματεί.

Το πρωί της εορτής, Τετάρτη 29 Ιουνίου, επίσης στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ευσεβίου με την συμμετοχή των μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου και του επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου. Κατά τη Θεία Λειτουργία μίλησε ο μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ευσέβιος μετέφερε στον κλήρο και τον λαό τις ευχές του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των αρχαίων Αθηνών, σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου, κατά τον οποίο ομίλησε ο αρχιμανδρίτης π. Σεραπίων Μιχαλάκης, β΄ γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ομοίως εόρτασαν και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και κυρίως εκείνες στις περιοχές των οποίων διέβη και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος, όπως στο νησί μας που τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Ηραίου και στο προσκυνητάριο του Αποστόλου Παύλου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον εορτασμό στην Αθήνα!

Φωτογραφίες: Μητρόπολη Σάμου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!