Με επιτυχία διεξήχθη το ετήσιο τριήμερο Φεστιβάλ της Σκακιστικής Λέσχης «Μιχαήλ Μποτβίνικ» του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, οι μικροί μαθητές έπαιξαν σε ένα τουρνουά όπεν πέντε γύρων στην αυλή του Σχολείου. Διακρίθηκαν οι Αργύρης Στασινής (χρυσό μετάλλιο), Γιώργος Γιαλούρης (ασημένιο) και Άγγελος Καλαταζής (χάλκινο), όλοι από τη Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

Την επόμενη ημέρα οι μαθητές αντιμετώπισαν σε έναν αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ τον σκακιστή του “Μέλισσου” Σταμάτη Χασιώτη. Στη συνέχεια, αφού παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τον καθηγητή Πληροφορικής στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου Αντώνη Κοντογιάννη για το πώς «σκέφτεται» μια σκακιστική μηχανή, είδαν με ζωηρό ενδιαφέρον και μια ζωντανή παρτίδα blitz μεταξύ δύο σκακιστικών μηχανών (την παρτίδα κέρδισε αναπάντεχα εύκολα το Stockfish).

Στο τέλος της ημέρας απονεμήθηκαν μετάλλια στους νικητές του τουρνουά, καθώς και στους διακριθέντες στον 2ο Σαμιακό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων. Οι μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό είναι οι Αργύρης Στασινής (χρυσό), Γιώργος Τζούανος (ασημένιο), ενώ στην τρίτη θέση ισοβάθμισαν κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο οι Μελίνα Καραγκούνη (από το Δημοτικό Σχολείο Πορφυριάδα) και Άγγελος Καλατζής.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ (29 Ιουνίου) η σκακιστική δράση μεταφέρθηκε στον Μαραθόκαμπο, όπου στην αυλή των ΓΕΛ και Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο τουρνουά της ΕΛΜΕ Σάμου για εκπαιδευτικούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο μαθηματικός του Γυμνασίου Καρλοβάσου Γιάννης Κουδούνας, το ασημένιο ο φυσικός – μαθηματικός του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου Τάκης Διαμαντίδης και το χάλκινο ο καθηγητής Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου “Μέλισσος” ευχαριστεί θερμά τη διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβάσου, Κατερίνα Σφέτσου, που υποστήριξε σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς το σχολικό σκακιστικό πρόγραμμα, τους διευθυντές του Γυμνασίου και ΓΕΛ Μαραθοκάμπου Γιώργο Πάτση και Γιάννη Σοφούλη, αντίστοιχα, για τη ζεστή φιλοξενία που παρείχαν για τη διοργάνωση του τουρνουά της ΕΛΜΕ Σάμου, και τη μαθηματικό Στέλλα Σακελλάρη του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου για την άψογη προετοιμασία του τουρνουά της ΕΛΜΕ Σάμου.

Συγχαίρουμε τους διακριθέντες και ευχόμαστε όλοι οι φίλοι του Σκακιού (μικροί και μεγάλοι) να χάρηκαν τις σκακιστικές δραστηριότητες και ελπίζουμε να τους ξανασυναντήσουμε σύντομα σε κάποια σκακιέρα!” αναφέρει καταληκτικά.

Δείτε στο παρακάτω άλμπουμ φωτογραφικά στιγμιότυπα!

Φωτογραφίες: Σκακιστικός Όμιλος Σάμου “Μέλισσος”

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!