Στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών για νέους και ενήλικες «Συριανοπατώ», που πραγματοποιήθηκε 23 με 25 Ιουνίου στην Ερμούπολη της Σύρου από τον Λαογραφικό-Χορευτικό Όμιλο Σύρου «Η σοφία της παράδοσης», με τη συμμετοχή 20 πολιτιστικών συλλόγων από Ελλάδα και Κύπρο, εκπροσωπήθηκε και η Σάμος, από τον τοπικό Χορευτικό Όμιλο – ΧΟΡ.Ο.Σ.

Απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, τόσο για την άριστη απόδοση των χορών με χαμόγελα και κέφι, όσο και για τις εντυπωσιακές ενδυμασίες, πιστά αντίγραφα της σαμιώτικης παραδοσιακής φορεσιάς.

“Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους χορευτές και χορεύτριες, καθώς και στον χοροδιδάσκαλο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ., που με προσωπικό κόπο και πολύ μεράκι εκπροσώπησαν το νησί της Σάμου σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, ενώ συγχαρητήρια αξίζουν και στα μέλη του ΧΟΡ.Ο.Σ που πλαισίωσαν τη σαμιώτικη αποστολή στη Σύρο, ενθαρρύνοντας τη χορευτική παρουσία της ομάδας” δηλώνουν οι άνθρωποι του Χορευτικού Ομίλου Σάμου.

Οι χορευτές και οι συνοδοί από τη Σάμο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Ερμούπολης μέσα από τη ξενάγηση του Γιάννη Σουρρή τον οποίο και ευχαριστούν θερμά για την υπέροχη διήγηση των ιστορικών στοιχείων της πόλης. Συμμετείχαν επίσης σε δύο μεγάλα γλέντια μαζί με τα υπόλοιπα 19 χορευτικά συγκροτήματα. Γεύτηκαν τις γεύσεις τις Σύρου και τα διάσημα λουκούμια της.

“Ευχαριστούμε θερμά τη διοργάνωση του “Συριανοπατώ”, καθώς και τη Σοφία Λούβαρη προσωπικά για την πρόσκληση και τη θερμή υποδοχή στο νησί της Σύρου. Ευχαριστούμε επίσης το μουσικό συγκρότημα “Χοροσταλίτες” για την άριστη εκτέλεση των τραγουδιών της Σάμου.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ για μία ακόμα φορά βρέθηκε σε μια τόσο μεγάλη πανελλήνια διοργάνωση, εκπροσωπώντας το νησί της Σάμο με τις καλύτερες κριτικές, χάρη στο πάθος και την όρεξη των χορευτών του, των μελών του Δ/Σ και του χοροδιδασκάλου μας, αλλά και την πολύτιμη υποστήριξη της ναυτιλιακής εταιρείας Blue Star Ferries του Ομίλου Attica Group, καθώς και του ταξιδιωτικού γραφείου Albatros Trips και του Χρήστου Γλαρού από τους Φούρνους.

Αναμένονται και άλλες εξίσου σημαντικές εκπροσωπήσεις μέσα στο καλοκαίρι, ενώ ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. θα είναι παρών σε πάρα πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο στη Σάμο, όσο και στην Ικαρία και τους Φούρνους” αναφέρει ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ.

Δείτε εικόνες από την παρουσία του ΧΟΡ.Ο.Σ. στη Σύρο!

Φωτογραφίες: ΧΟΡ.Ο.Σ.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!