Tους νέους άξονες του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”, που υλοποιεί το υπουργείο Τουρισμού και πρόκειται να “τρέξει” εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου παρουσίασε την Κυριακή, μιλώντας στο “Mega” ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ, δηλαδή 10 εκατ. ευρώ περισσότερων από πέρυσι, που αφορά σε περισσότερους από 200.000 δικαιούχους, με αυτόματες – μη γραφειοκρατικές – διαδικασίες, τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για την αποζημίωση των παρόχων. “Το πρόγραμμα προβλέπει μία άυλη ψηφιακή κάρτα, ύψους 150 ευρώ, την οποία κάθε δικαιούχος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη διαμονή του σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα επιθυμεί, όποτε και με όποιον τρόπο επιθυμεί, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023” εξήγησε ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως σημείωσε, το πρόγραμμα αυτό θα “τρέξει” παράλληλα με τα υπόλοιπα δύο προγράμματα: το πρόγραμμα του “Κοινωνικού Τουρισμού” της ΔΥΠΑ, συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ, και το ψηφιακό πάσο που έχει προβλεφθεί ειδικά για όλους όσοι επιλέξουν να κάνουν φέτος διακοπές στη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, ύψους έως 150 ευρώ και έως 300 ευρώ αντίστοιχα, για κάθε δικαιούχο. “Συνολικά, η ελληνική κυβέρνηση δίνει φέτος και για τα τρία αυτά προγράμματα – “Τουρισμός για Όλους”, “Κοινωνικός Τουρισμός”, ειδικό ψηφιακό πάσο για βόρεια Εύβοια και Σάμο – 70 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τρία προγράμματα που στηρίζουν τους Έλληνες που δεν μπορούν ή δεν έχουν, που δυσκολεύονται να κάνουν διακοπές. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στη μέση ελληνική οικογένεια, δίπλα στην ελληνική κοινωνία” είπε ο κ. Κικίλιας.

Αυξημένη 3,2%, σε σχέση με τον Μάιο 2019 η τουριστική κίνηση

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα πρώτα στοιχεία της φετινής τουριστικής σεζόν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. “Έπειτα από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας, εν μέσω των πολλαπλών προκλήσεων με έναν πόλεμο που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης, με μία εντεινόμενη παγκόσμια ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, το ελληνικό τουριστικό προϊόν απέδειξε και αποδεικνύει την αντοχή του, κάτι που οφείλεται στη σωστή προεργασία και τη σκληρή δουλειά που προηγήθηκε όλους τους προηγούμενους μήνες” υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

“Τίποτα απ’ ό,τι βλέπουμε, αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει τυχαία. Και επειδή μου αρέσει να μιλώ με αριθμούς, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού, για τον μήνα Μάιο, καταγράφουν αύξηση της τάξης του 3,2%, σε σχέση με τον Μάιο του 2019” επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού.

“Δρομολογούμε ενέργειες για λιμάνι κρουαζιέρας στην Πάτμο”

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής σε όλη τη χώρα που συνδέονται και με τον τουρισμό – με αξιοποίηση των πόρων και από το Ταμείο Ανάκαμψης – φέρνοντας ως παράδειγμα την Πάτμο και το αίτημα της δημοτικής αρχής για ένα νέο λιμάνι για την κρουαζιέρα. “Και αυτό γιατί; Γιατί, οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο νησί ξεπερνούν φέτος τις 285, όταν το 2019, χρονιά-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Πάτμο ήταν 157. Δρομολογούμε τις απαραίτητες ενέργειες και θα βρεθεί η κατάλληλη λύση, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε λιμάνι που θα υποδέχεται την κρουαζιέρα και στην Πάτμο. Και επιμένω στις υποδομές, γιατί ο τουρισμός δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται «αυτόματα». Στόχος μας είναι ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών μας και καλύτερη ποιότητα. Αυτά, εξάλλου, είναι και τα ζητούμενα της νέας εποχής, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον” τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Σχετικά, τέλος, με την εντεινόμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας και για το κατά πόσο αυτή επηρεάζει τον τουρισμό, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως “η Ελλάδα προάγει την καλή γειτονία και την ευημερία της περιοχής. Και στη Μυτιλήνη, και στην Κω, και στη Σάμο, και στη Χίο, και στη Ρόδο, οι Τούρκοι τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα. Αφήνουν συνάλλαγμα, επισκέπτονται τα νησιά μας και χαίρονται τις ομορφιές τους. Η ειρήνη και η ευημερία βοηθάει και την οικονομία και τον τουρισμό. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό” ανέφερε.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!