Την άμεση αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιΐας στη Σάμο ζητά ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος.

Σε σχετική ανακοίνωση του, το ΔΣ του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου αναφέρει ότι “η αγροτική οδοποιΐα μετά τις ζημιές του χειμώνα, είναι ακόμα σε επικίνδυνη κατάσταση εν μέσω θέρους“.

Οι υπεύθυνοι του συλλόγου προσθέτουν τα εξής σχετικά με το θέμα:

Ζητάμε να αξιοποιηθούν όλα τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός που διαθέτουν οι δήμοι και η περιφέρεια για να αποκατασταθεί άμεσα το δίκτυο.

Συγκεκριμένα στις περιοχές του Καρβούνη που είναι τα περισσότερα αμπελοχώραφα, ελαιώνες αλλά και τα μελίσσια τα προβλήματα είναι μεγάλα, ενώ ακόμα χειρότερη είναι η προσπέλαση στο δασικό δίκτυο όπου η βλάστηση υπερκαλύπτει δρόμους, χρόνια εγκαταλελειμμένους. Βρισκόμαστε καθημερινά στα χωράφια μας για να βιοποριστούμε και αναγκαζόμαστε να σπαταλάμε ένα σωρό λεφτά το χρόνο για την επισκευή των αυτοκινήτων μας.

Την ίδια ώρα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την κακή κατάσταση του αγροτικού και του δασικού οδικού δικτύου για έναν ακόμα λόγο: την περίπτωση πυρκαγιάς! Έχουμε γίνει πολλές φορές μάρτυρες, αφού κι εμείς οι ίδιοι πέφτουμε στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς για να σώσουμε τα σπίτια, τα χωράφια και τον δασικό πλούτο του νησιού μας, τα μεγάλα πυροσβεστικά φορτηγά να μην μπορούν να προσεγγίσουν τη φωτιά και να

καθαρίζονται την κρίσιμη ώρα δέντρα και θάμνοι.

Ζητάμε:

– Τη λήψη άμεσων μέτρων για την πλήρη αποκατάσταση του αγροτικού και δασικού δικτύου και στους δύο δήμους κι ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασής τους.

– Ενίσχυση της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης με σχεδιασμό αντιπυρικών ζωνών με όλα τα αναγκαία μέσα και προσωπικό για την προστασία των χωραφιών, των σπιτιών και του δασικού πλούτου του νησιού μας“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!