Τον δήμο Δυτικής Σάμου επισκέφτηκε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου του και ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη Σάμο και στους Φούρνους, για το συνέδριο με θεματικές την “Νησιωτικότητα και την Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία” καθώς και την “Νησιωτική Πολιτική συνοχής με όχημα τις ενωσιακές χρηματοδοτήσεις”.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου Βυρσοδεψίας στο Καρλόβασι όπου και έγινε ενημέρωση από το Δήμαρχο Δυτικής Σάμου για όλα τα θέματα που αφορούν το δήμο και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Αναφορά έγινε σε θέματα όπως: η αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος και η ανάπλαση της περιοχής των βυρσοδεψιών, η αξιοποίηση των καταρρακτών Ποταμίου καθώς και η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Ποταμίου.

Επίσης συζητήθηκε η πορεία των έργων που έχουν προταθεί στο ΕΣΠΑ όπως η προστασία του παραλιακού μετώπου Καρλοβάσου και η παράκαμψη Κάμπου Μαραθοκάμπου κ.α.

Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στο χώρο της Μητροπόλεως Καρλοβάσου Κοίμησης της Θεοτόκου παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου και έγινε επιτόπια ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών υποστύλωσης της εκκλησίας.

Ακολούθησε επίσκεψη στο δημαρχείο όπου έγινε συνολική εκτίμηση των θεμάτων και των έργων και δόθηκαν κατευθύνσεις και προτάσεις από τα υπηρεσιακά στελέχη που συνόδευαν το Γενικό.

Πηγή: Σελίδα facebook Δήμου Δυτικής Σάμου

Δείτε επίσης στο παρακάτω άλμπουμ φωτογραφίες του Φώτη Ζανέτη και της σελίδας Samos News Travel από την επίσκεψη του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, στο Καρλόβασι:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!