Την ονομαστική εορτή του μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου τιμά σήμερα, 22 Ιουνίου, η τοπική Εκκλησία.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέος τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης, στη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ευσεβίου, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του κ. Ευσεβίου.

Μαζί του συνιερούργησαν οι μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ και Περιστερίου κ. Γρηγόριος, με τη συμμετοχή κληρικών της μητρόπολης Σάμου και από άλλες μητροπόλεις, των πρωτοσυγκέλων των μητροπόλεων Δημητριάδος και Περιστερίου, του ιεροκήρυκος της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτη Αλεξίου, παρουσία του βουλευτού Χρ. Στεφανάδη, του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζου, περιφερειακών και δημοτικών Συμβούλων, των επικεφαλής των στρατιωτικών σχηματισμών και των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού και πολλών πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Σύρου τος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος ευχήθηκε εγκαρδίως στον μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο, που “επί 27 χρόνια ποιμαίνει θεοφιλώς και λαοφιλώς την λαχούσαν αυτώ ακριτική Μητρόπολη Σάμου, διακρινόμενος για το εκκλησιαστικό του ήθος και τη θυσιαστική αγάπη προς το ποίμνιό του, με πολύπτυχο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο”.

Απευθυνόμενος δε προς τους πιστούς, τους προέτρεψε να παραμείνουν, με προεξάρχοντα τον ποιμενάρχη τους κ. Ευσέβιο, “αδιαπραγμάτευτοι βιγλάτορες και φρουροί όχι μόνο της ελληνικής γης, αλλά και της ελληνικής θάλασσας”.

Τέλος, υπογράμμισε τους δεσμούς που συνδέουν τη μητρόπολη Σύρου και τη μητρόπολη Σάμου, καθώς δύο επιφανείς μητροπολίτες Σύρου, ο Αλέξανδρος Λυκούργος και ο Φιλάρετος Ιωαννίδης, ήταν Σάμιοι, ο δε νυν μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος έλαβε το άγιο βάπτισμα στην κολυμβήθρα του πανίερου ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου, η οποία και τον ανήγαγε στο επισκοπικό αξίωμα.

Την παραμονή

Και το απόγευμα της Τρίτης, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ευσεβίου στο Παλαιό Καρλόβασι, εψάλη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα που κατέγραψε ο Φώτης Ζανέτης:

 

 

 

Ευχές από τον ΕΟΣ Σάμου

Ευχετήριο μήνυμα για τα ονομαστήρια του μητροπολίτη απέστειλε ο ΕΟΣ Σάμου, που αναφέρει:

“Σεβασμιώτατε,

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων Σας, σας εκφράζουμε τις θερμότερες και ειλικρινείς ευχές μας για μακροημέρευση και συνέχιση του άξιου ποιμαντορικού σας έργου. Οι προσευχές των μελών του Συνεταιρισμού και των οικογενειών τους, αλλά και ολόκληρου του Σαμιακού Λαού, Σας συνοδεύουν.

Παρακαλούμε, μαζί με τις ευχές μας, δεχθείτε και τις ευχαριστίες μας για την αμέριστη βοήθεια και τη στοργή με την οποία περιβάλλετε τις προσπάθειες των αμπελοκαλλιεργητών μα και όλων των κατοίκων της Σάμου, με σκοπό την εν Χριστώ πρόοδο και προκοπή του ακριτικού νησιού μας.

Με αμέριστο σεβασμό προς το πρόσωπό Σας

Οι αμπελοκαλλιεργητές, οι εργαζόμενοι και το Δ.Σ του Ε.Ο.Σ Σάμου”.

Φωτογραφίες: Φώτης Ζανέτης

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!