“Νησιωτικότητα και Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία, Προς μια Νησιωτική Πολιτική Συνοχής με όχημα τις ενωσιακές χρηματοδοτήσεις” είναι ο τίτλος του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από 21 μέχρι 23 Ιουνίου στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου, που εδρεύει στο Ηραίον της Σάμου.

Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν:

– την άσκηση δημόσιων πολιτικών με στόχευση τη νησιωτικότητα,

– τη νησιωτικότητα θεωρία και πράξη, μεταφορές και λιμενικές υποδομές,

– τη διαχείριση των υδατικών πόρων,

– τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη γαλάζια οικονομία και τέλος το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, τις δημιουργικές βιομηχανίες, τον τουρισμό και την κοινωνική συνοχή.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι ο γενικός γραμματέας δημοσίων επενδύσεων και εταιρικού συμφώνου για το πλαίσιο ανάπτυξης ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος, η Νίκη Δανδολου. ειδική γραμματέας διαχείρισης προγραμμάτων ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου το υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η γενική γραμματέας τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Ολυμπία Αναστασοπούλου, και ο Μανώλης Κουτουλάκης, γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Μία πλειάδα ομιλητών θα αναπτύξουν όλες τις θεματικές ενότητες.

Η Σάμος επιλέχτηκε προκειμένου να στηριχτούν και να αναδειχθούν οι τοπικές ιδιαιτερότητες της ως παράδειγμα για όλες τις νησιωτικές περιοχές. Η συμμετοχή στο συνέδριο, που πραγματοποιείται στην νησιωτική Σάμο, δίνει την δυνατότητα βιωματικής προσέγγισης στους ανθρώπους που λαμβάνουν αποφάσεις για ευρωπαϊκούς πόρους.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με την επίσκεψη των συνέδρων στους Φούρνους αλλά και στο Καρλόβασι της Σάμου.

Πηγή: ERTNews.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!