Φωτογραφία: Δήμος Ανατολικής Σάμου

Τις θέσεις που παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της δημιουργίας δημοτικής συγκοινωνίας στην πόλη της Σάμου κοινοποίησε στους πολίτες η δημοτική παράταξη Ανατολικής Σάμου “Ανατροπή”.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της παράταξης, “στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2022, βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η λήψη απόφασης για την έναρξη λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, η έγκριση μελέτης και ο ορισμός επιτροπής διαπραγμάτευσης της σύμβασης.

Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” είναι θετική στη δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας στον Δήμο μας. Βασικό πρόβλημα στην επικράτειά μας είναι η έλλειψη σωστής συγκοινωνίας, η οποία θα προσφέρει πραγματικό όφελος σε όλους τους δημότες μας, ανεξαρτήτου τόπου κατοικίας, αλλά και στους επισκέπτες μας, ώστε μια σωστά οργανωμένη συγκοινωνία να συμβάλλει στην ανάπτυξη του νησιού μας.

Δυστυχώς, η εισήγηση της δημοτικής αρχής – σε ένα τόσο περίπλοκο και σημαντικό ζήτημα – δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς, καθώς δεν είχε σταλεί εκ των προτέρων έγγραφη εισήγηση, αλλά δόθηκαν τρία φύλλα χαρτί κατά την ώρα της συνεδρίασης.

Τρία χρόνια δημοτικής αρχής για να καταθέσουν τρία φύλλα χαρτί. Δυστυχώς, αντί για μελέτη, υποβολή προτάσεων, εμπεριστατωμένων απόψεων, φτιάχτηκε μια υποτυπώδης εισήγηση, με έλλειψη βασικών στοιχείων και ζητημάτων.

Τασσόμαστε υπέρ μιας Δημοτικής Συγκοινωνίας, η οποία όμως θα προσφέρει πραγματικό όφελος για όλους και πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας. Στην “εισήγηση” που κατατέθηκε μπορούν να προστεθούν ή να μελετηθούν διάφορα ζητήματα. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, όπως:

i. Γιατί η συγκεκριμένη Δημοτική Συγκοινωνία να ξεκινάει από τις 3 εκκλησιές και όχι από το Παλαιόκαστρο ή και την Βλαμαρή;

ii. Γιατί να μην περιλαμβάνει και άλλες περιοχές του Άνω Βαθέος, όπως το Ποταμάκι ή και άλλες περιοχές της πόλης της Σάμου, όπως τα Προσφυγικά (Πλάτανος) και το Μαλαγάρι;

iii. Γιατί δεν ρωτήθηκαν οι κοινότητες, ούτως ώστε να προτείνουν ενδεικτικά δρομολόγια για τις περιοχές τους;

iv. Γιατί να μην δημιουργηθεί μια Δημοτική Συγκοινωνία η οποία θα εξυπηρετεί και άλλες περιοχές του Δήμου μας (π.χ. Μυτιληνιοί – Χώρα – Πυθαγόρειο);

v. Γιατί η Δημοτική Συγκοινωνία να σταματάει το μεσημέρι και να μην έχει δρομολόγια όλη την ημέρα ή και το βράδυ;

vi. Γιατί η Δημοτική Συγκοινωνία να μην εκτελείται και τα Σαββατοκύριακα;

vii. Τα στατιστικά στοιχεία της προηγούμενης πιλοτικής Δημοτικής Συγκοινωνίας μελετήθηκαν;

viii. Πως έχουν ήδη προαποφασίσει την επιδότηση του ΚΤΕΛ, χωρίς να έχουν ξεκινήσει οι επίσημες διαπραγματεύσεις;

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή για ακόμη μια φορά ολιγωρεί.

Αδυνατεί να μελετήσει θέματα σφαιρικά και οργανωμένα, ώστε να προσφέρει τα μέγιστα δυνατά στον τόπο μας“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!