Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (ΕΟΣΣ) ειδοποιεί τους αμπελοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις περιοχές Μυτιληνιών μέχρι και Ρόγκια, Βουρλιωτών-  Μανωλατών – Αμπέλου μέχρι τα χωριά Λογαράδες Αγίου Κωνσταντίνου, Κοντακαίικων, Υδρούσσας, Κάμπου Καρλοβασίου, Φουρνιώτικο Ρέμα, Ξυδιάς, Αγ. Αικατερίνη, Ξυλάκι και Λέκκας μέχρι το χωριό να ψεκάσουν από 14 Ιουνίου και μέχρι δύο μέρες το αργότερο, για αντιμετώπιση της ευδεμίδας (σαπίλας) με Χελγκάρ (Fenoxycarb 25 %) (ή παρόμοιας δράσης εντομοκτόνο) .

Οι βιοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις παραπάνω περιοχές πρέπει να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά τα σκευάσματα Βακίλου Θουριγγίας (Αγκρί, Μπακτοσπεϊνη, Μπακτεσίν) κάνοντας τον πρώτο ψεκασμό ή σκόνισμα σε πέντε μέρες από σήμερα και επανάληψη σε 10 – 15 μέρες.

Κατά τις επεμβάσεις πρέπει να βρέχονται ή να σκονίζονται σχολαστικά τα σταφύλια και μπορεί να συνδυαστούν με σκευάσματα για ωίδιο.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται άλλα εντομοκτόνα εκτός των προτεινόμενων γιατί υπάρχει κίνδυνος υπολειμμάτων στο προϊόν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί να απευθύνονται στους Γεωπόνους της ΕΟΣΣ στα τηλέφωνα 22730-87510 (εσωτ 528) και 22730-35760.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!