Το θέμα της αστικής συγκοινωνίας του δήμου Ανατολικής Σάμου συζητήθηκε την Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Πέρασε” με 16 ψήφους υπέρ και 4 παρών από την παράταξη “Ανατροπή”, την παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” και τη δημοτική σύμβουλο Κονδύλη-Πανουράκη Μαρία ενημέρωσε με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Διονυσίου, ο οποίος εξήγησε πως “η αδυναμία νόμιμης κυκλοφορίας του υπάρχοντος λεωφορείου στην εκτέλεση της αστικής συγκοινωνίας, οι συχνές βλάβες με αποτέλεσμα τη συχνή αδυναμία λειτουργίας της γραμμής για μεγάλα χρονικά διαστήματα, η υποστελέχωση σε οδηγούς, το ωράριο εργασίας των οδηγών του δήμου έως τις 13:00, οδήγησαν στην απόφαση η δημοτική Αρχή να προσκαλέσει σε διαβούλευση τον μοναδικό φορέα συγκοινωνιακού έργου (στα πρότυπα και άλλων δήμων), το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Σάμου Α.Ε., με σκοπό την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και συγκεκριμένα την απρόσκοπτη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας, την επέκταση του ωραρίου δρομολογίων, αλλά και τη μείωση του εισιτηρίου συγκριτικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 213 του 2016, η οποία ανέφερε την επιβολή εισιτηρίου αξίας 1€ και δωρεάν στις ευπαθείς ομάδες”.

Σύμφωνα με τον κ. Διονυσίου, που ανέβασε και τον σχετικό χάρτη, η σημερινή πρόταση της δημοτικής Αρχής είναι η μείωση του εισιτηρίου κατά 50% από την παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. και συγκεκριμένα στα 0,50€ και δωρεάν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς επίσης και η λειτουργία της έως τις 15:00.

Οι λεπτομέρειες της διμερούς σύμβασης θα συζητηθούν από τριμελή επιτροπή και συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Μητσό ως πρόεδρο και μέλη τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Αξιώτη και Δημήτρη Έλληνα.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!