Με δύο νέα βίντεο, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που βρίσκεται στο Καρλόβασι της Σάμου, προσκαλεί τους υποψήφιους φοιτητές να σπουδάσουν στο νησί.

Όπως αναφέρεται στον σχολιασμό του πρώτου βίντεο στο YouTube, “η Σάμος είναι ένα πανέμορφο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου με καταπράσινους ορεινούς όγκους και γαλαζοπράσινα νερά.

Το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής είναι σύγχρονο, πλήρες και ανταγωνίζεται τα καλύτερα Πανεπιστήμια στην Πληροφορική παγκοσμίως.

Οι φοιτητές του τμήματος παρακολουθούν εργαστήρια και κάνουν πρακτική άσκηση στο αντικείμενό τους.

Οι απόφοιτοι της Σχολής αποκτούν πρόσβαση σε πολυάριθμους τομείς απασχόλησης όπως:

– Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης
– Υπεύθυνος Έργων Πληροφοριακών Συστημάτων & Δικτύων
– Μηχανικός και Προγραμματιστής Λογισμικού
– Αναλυτής Υπολογιστικών Συστημάτων
– Επιχειρησιακός Αναλυτής και Αρχιτέκτονας
– Μηχανικός Δεδομένων
– Μηχανικός Ασφάλειας και Προστασίας της Ιδιωτικότητας
– Μηχανικός Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων & Δικτύων
– Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων
– Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων
– Διαχειριστής Έργων Πληροφορικής.”

Στον σχολιασμό του δεύτερου βίντεο στο YouTube, οι υπεύθυνοι του Τμήματος ΜΠΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι Σάμου αναφέρουν:

“Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ιδρύθηκε το 1997.

H αποστολή του Τμήματος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου επιστημονικής τεχνολογικής παιδείας, η οποία κατατείνει στη δημιουργία επιστημόνων με υψηλού επιπέδου γνώσεις και δεξιότητες στις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.

Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος εξελίσσεται σε 5 έτη και έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη διεθνή πρότυπα σπουδών, τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες της Ελληνικής πραγματικότητας. Καλύπτει το σύνολο των αντικειμένων που συνθέτουν το βασικό κορμό γνώσης που αφορά τα Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά συστήματα, προσφέροντας μαθήματα υψηλής ποιότητας. Στην κατεύθυνση αυτή υιοθετούνται φοιτητοκεντρικά συστήματα διδασκαλίας, αξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ καθηγητών – φοιτητών, αλλά και δράσεις σύνδεσης της διδασκαλίας με την έρευνα και την παραγωγή.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα Σπουδών ανανεώνεται και εξελίσσεται διαρκώς, ακολουθώντας τη δυναμική του κλάδου, έτσι ώστε οι σπουδές που προσφέρει το Τμήμα να έχουν διαρκώς σύγχρονο, δυναμικό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα”.

Μάθετε περισσότερα στην επίσημη σελίδα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!