Μια “βουτιά” στο “φλεγόμενο ηλιοβασίλεμα” (Flaming Sunset), ένα άκρως απολαυστικό cocktail με σαμιώτικο, παλαιωμένο επί 5ετία, γλυκό κρασί προτείνει για το φετινό ζεστό καλοκαίρι, ο bartender Μανώλης Γαλαθρής.

Πρόκειται για ένα cocktail που συνδυάζει τη σπιρτάδα των εσπεριδοειδών με την ανεπανάληπτη γεύση του Samos Anthemis και τη φρεσκάδα των αρωμάτων από λουίζα και λεβάντα.

Δείτε παρακάτω τα συστατικά και τον τρόπο παρασκευής του cocktail “Flaming Sunset”:

SAMOS ANTHEMIS 60ml
Χυμός πορτοκάλι 35ml
Lime 25ml
Σιρόπι μελιού 20ml
Τσάι λουίζα 30ml
Αφρός Λεβάντας
Ξυνό 6gr
Proespuma 15gr
Μέθοδος: Shake
Γαρνιτούρα: Ανθός Λεβάντας
Ποτήρι: Cognac

Μέθοδος παρασκευής για ΤΣΑΪ ΛΟΥΪΖΑ: Σε 500ml νερό, προσθέτουμε 12gr αποξηραμένης λουίζας. Τοποθετούμε το τσάι στην εστία και λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εμπλουτιστούν τα αρώματά του για 5-6 λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μέθοδος παρασκευής για ΑΦΡΟ ΛΕΒΑΝΤΑΣ: Φτιάχνουμε ένα σιρόπι κρυσταλλικής ζάχαρης με ισόποσα μέρη ζάχαρης και νερού (250gr-250ml) μαζί με 20gr κορυφές λεβάντας. Μόλις φτάσει σε βρασμό, αφαιρούμε από την φωτιά και σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει ώστε να εγκλωβιστούν στον αφρό όλα τα αρώματα της λεβάντας.

“Το” cocktail

Ενσωματώνουμε σε siphon το σιρόπι λεβάντας, προσθέτοντας το ξυνό και proespuma. Τοποθετούμε το siphon στη συντήρηση, για 2 ώρες. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε κρύο shaker, με υγιή πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε το cocktail σε παγωμένο ποτήρι cognac με τετράγωνο πάγο. Συμπληρώνουμε με αφρό και άνθη λεβάντας.

Δυo λόγια για τον δημιουργό του “Flaming Sunset”:

Ο Μανώλης Γαλαθρής είναι bartender στο εστιατόριο «Ορίζοντας», στον ορεινό Πλάτανο της Σάμου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταγεγραμμένα 17 χρόνια στο χώρο της εστίασης και μακρά εξειδίκευση, δίπλα σε μεγάλα ονόματα της γαστρονομίας και του οινικού κλάδου. Επιμορφώνεται διαρκώς στην οινολογία και την παρασκευή διακριτών cocktails, με ειδικές τεχνικές ανάδειξης των πρώτων υλών.

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου – Samos Anthemis

Γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου, με έντονα αρώματα λουλουδιών, φρούτων, μελιού, μπαχαρικών και εσπεριδοειδών αλλά και την εξαιρετική βελούδινη γεύση που τονίζει τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας του «Μοσχάτου Σάμου». Αποτελούν μια από τις κορυφαίες προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και των ειδικών του κρασιού σε όλον τον κόσμο.

Σημείωση: Το Samos Anthemis έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς για τη διαχρονική, μοναδική του ποιότητα ενώ φέτος συγκαταλέγεται μεταξύ των 30 καλύτερων κρασιών στον κόσμο, κατά τη LONDON WINE FAIR.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!