Ομιλία με θέμα: ”Η βυζαντινή εποχή της Σάμου – Μία άγνωστη περίοδος” έδωσε το βράδυ της Παρασκευής στο δημαρχιακό μέγαρο Πυθαγορείου η υποψήφια διδάκτωρ βυζαντινής αρχαιολογίας, Γεωργία Δελλή.

Η ομιλία δόθηκε στο πλαίσιο της ενότητας “Ο Τόπος και ο Χρόνος” του Φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια”, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον δήμο Ανατολικής Σάμου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σάμου και την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου Σάμου “Ο Λυκούργος”.

Οι ακροατές, μέσω της διάλεξης, “ταξίδεψαν” νοερά στη Σάμο τα χρόνια του Βυζαντίου, με ξεναγό την υποψήφια Δρ. αρχαιολογίας, Γεωργία Δελλή.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην βυζαντινή περίοδο της Σάμου, που παραμένει σχετικά άγνωστη για το ευρύ κοινό.

Τα αποτελέσματα όμως των πρόσφατων ερευνών τού βυζαντινού παρελθόντος αποκαλύπτουν ένα κόσμο ζωντανό, δραστήριο και μία κοινωνία πού χαρακτηρίζεται από στρατιωτική, εμπορική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Κύριος στόχος της διάλεξης ήταν η παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων της έρευνας πού δείχνουν την συνέχεια της σπουδαιότητας της Σάμου, από την αρχαιότητα έως τα τέλη τού μεσαίωνα.

Παρουσιάστηκαν ακόμη τα μνημεία της βυζαντινής περιόδου της Σάμου και η τεχνογνωσία των βυζαντινών Σαμίων στην κατασκευή οικοδομημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια διάλεξη από την Γεωργία Δελλή πραγματοποιήθηκε τον φετινό Μάρτιο και στην Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ομιλία της υποψήφιας Δρ. αρχαιολογίας, Γεωργίας Δελλή, την Παρασκευή στο δημαρχιακό μέγαρο Πυθαγορείου!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!