Η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Δυτικής Σάμου καλεί τους πολίτες που έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητα ηλεκτροδοτούμενα ή μη – κτήρια και οικόπεδα – τα οποία βρίσκονται στην διοικητική περιφέρεια του Δήμου, να δηλώσουν τα ορθά τετραγωνικά τους.

Η δήλωση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Δήλωσης και Διόρθωσης Τετραγωνικών Μέτρων (ΤΜ) Ακινήτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, στην διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxis μια την είσοδο στην παραπάνω διεύθυνση.

Ο δήμος τονίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 18 του Νόμου 4915/2022 (ΦΕΚ 63/Α – 24/03/2022) υπάρχει εκ νέου η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων στοιχείων μια τον καθορισμό επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτων.

Οι υπόχρεοι σε δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, προκειμένου να υπολογισθούν επ’ αυτού φόροι τέλη και εισφορές προς τους Ο.Τ.Α. ά βαθμού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 30/06/2022.

Οι υποβάλλοντες τη δήλωση της παρ. 1, υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1ης Ιανουαρίου 2020, μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης, με πρόστιμο είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα εξής τηλέφωνα του δήμου Δυτικής Σάμου: 22733 50817, 22733 50833 και 22733 50637.

Θυμηθείτε επίσης τις πληροφορίες που έδωσε και ο δήμος Ανατολικής Σάμου για την διορθωτική ή αρχική δήλωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!