Φωτογραφία αρχείου

Ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων φοιτητικών εκλογών στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι Σάμου εξέδωσαν οι οργανώσεις της ΚΝΕ στο νησί, ενώ οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής, φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται το ΚΚΕ, κοινοποίησαν τα αποτελέσματα των εκλογών στα δύο από τα τρία τμήματα του νησιού, και συγκεκριμένα στο Τμ. Μαθηματικών και στο Τμ. Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.

Δείτε τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στη Σάμο σύμφωνα με την Πανσπουδαστική (ΠΚΣ):

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη εκλογές.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών έχει ως εξής:

Η ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των Φοιτητικών εκλογών 2022

Τρία χρόνια μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία η επιστροφή πάνω από 50.000 φοιτητών στις κάλπες έμελλε να αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα σε μια ιστορική αναμέτρηση που οι φοιτητές με την ψήφο τους ύψωσαν την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στην πρώτη θέση πανελλαδικά και στο μεγαλύτερο ποσοστό της εδώ και δεκαετίες. Οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής Κ.Σ καταγράφουν σαρωτική άνοδο με πρωτιές σε δεκάδες συλλόγους και ιδρύματα της χώρας.

Οι νέοι και νέες που πάλεψαν να γίνουν φοιτητές ΞΑΝΑ, παίρνουν τους Συλλόγους στα χέρια τους ΞΑΝΑ, τους ζωντανεύουν κόντρα στα σχέδια διάλυσής τους από την κυβέρνηση, κρατώντας ζωντανά τα όνειρά τους για τις σπουδές και το Πανεπιστήμιο που έχουν ανάγκη.

Οι γεμάτες γαρύφαλλα κάλπες είναι η αποστομωτική απάντηση του φοιτητικού κινήματος, της νέας γενιάς που «δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό». Είναι το αποφασιστικό, τολμηρό και σίγουρό της βήμα να βγει μπροστά, να γίνει πρωταγωνίστρια και να κατακτήσει όσα της αξίζουν μαζί με τον λαό. Είναι η ελπιδοφόρα σπίθα που μπορεί να ανάψει την πυρκαγιά της ανυπακοής, της αντίστασης και του αγώνα για όλα εκείνα που οι φοιτητές ονειρεύονται.

Η κυβερνητική πολιτική καταδικάστηκε με τη μεγάλη πτώση της ΔΑΠ. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες άφησαν στην ανυπαρξία τους τις δυνάμεις του «βάζω πλάτη παντού» και του «θα λογαριαστούμε μετά», της αναμονής σε σωτήρες και έστειλαν μήνυμα τόσο ξεκάθαρο που κανείς δεν μπορεί να το φέρει στα μέτρα του.

Οι φοιτητές με την ψήφο τους στην Πανσπουδαστική δίνουν υπόσχεση ότι θα παλέψουν για το δίκιο τους.

Χαιρετίζουμε τους φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ στα Τμήματα της Σάμου. Η Πανσπουδαστική Κ.Σ εξέλεξε 5 μέλη στο Δ.Σ του Φοιτητικού Συλλόγου του Μαθηματικού και 4 μέλη στο Δ.Σ του Φοιτητικού Συλλόγου του Μ.Π.Ε.Σ. Το αμέσως επόμενο διάστημα οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ στα Τμήματα της Σάμου θα πρωτοστατήσουν στην μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων, στην ανάπτυξη πλούσιας και πολύπλευρης δραστηριότητας.

Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών μας γεμίζει αισιοδοξία, αλλά και ευθύνη να ανταποκριθούμε στα μεγάλα καθήκοντα της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική που στερεί τις σπουδές και το μέλλον που έχουν ανάγκη οι φοιτητές.

Το ψέμα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, της παράταξης της ΝΔ, που προσπαθεί να παρουσιάσει την παράταξη της ως πρώτη δύναμη σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει «κοντά ποδάρια», αφού οι φοιτητές και οι φοιτήτριες γνωρίζουν καλά τι έγινε στους Φοιτητικούς Συλλόγους όλης της χώρας. Καλούμε τη ΔΑΠ να δημοσιεύσει τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών ΟΛΩΝ των Φοιτητικών Συλλόγων.

1. Αν δεν τα βρίσκει, επισυνάπτουμε τα επίσημα αποτελέσματα των συλλόγων όλης της χώρας, σύμφωνα με τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών, τα οποία έχουν υπογράψει και τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

2. Από τους 274 Φοιτητικούς Συλλόγους, η ΔΑΠ δημοσιεύει επιλεκτικά αποτελέσματα 109 (!!!) συλλόγων. Μάλιστα, από τα συγκεντρωτικά της ΔΑΠ λείπουν μεγάλες σχολές, όπως ο μεγαλύτερος Φοιτητικός Σύλλογος της χώρας, η Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας. Ασχολίαστο αφήνουμε το γεγονός ότι στο μαγείρεμα ξέχασαν και στοιχειώδεις κανόνες αριθμητικής, όπως και ότι νοθεύουν ακόμη και τα αποτελέσματα που οι ίδιοι δημοσιεύουν.

3. Ας δεχτεί την ήττα της και ας σταματήσει να προσβάλλει χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην ίδρυση Φοιτητικών Συλλόγων μέσα από μαζικές διαδικασίες, Συλλόγων επίσημα αναγνωρισμένων, που κατάφεραν να εμποδίσουν τις συγχωνεύσεις Τμημάτων, όπως στο ΔΙΠΑΕ, και να σπάσουν το απόστημα της βίας και νοθείας που είχε επιβάλει η ΔΑΠ για χρόνια.

Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών με ενσωματωμένο το σύνολο των Συλλόγων στο site: http://www.pksekloges.gr/foititikes-22/“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!