Φωτογραφία του Αλέξανδρου Μαλαγάρη

Πολυάριθμες εντυπωσιακές φωτογραφίες του βυθού της Σάμου που τράβηξε ο γνωστός Σαμιώτης εκπαιδευτής καταδύσεων, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, κοσμούν το νέο βιβλίο των Δημήτρη και Αγγελική Πάφρα με τίτλο “Ο κόσμος της θάλασσας”.

Ο Αλ. Μαλαγάρης δήλωσε σχετικά στη σελίδα του στο facebook:

Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή, που δεκάδες φωτογραφίες μου από το βυθό της Σάμου κοσμούν τις σελίδες του βιβλίου αυτού.

Η έκδοση αυτή αποτελεί τον ιδανικό οδηγό αναγνώρισης των θαλασσίων ειδών που συναντάμε στις υποβρύχιες μας περιπλανήσεις και το συστήνω σε κάθε μαθητή και φίλο μου“.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

Δείτε τις φωτογραφίες για το βιβλίο που δημοσίευσε στη σελίδα του στο facebook ο Αλέξανδρος Μαλαγάρης!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στόχος του βιβλίου είναι ο αναγνώστης να γνωρίσει την θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα. Παρουσιάζεται ένας μεγάλος αριθμός θαλάσσιων οργανισμών (οστεϊχθύες, χονδριχθύες, θαλάσσιες ανεμώνες, κεφαλόποδα, ασκίδια, δακτυλιοσκώληκες, φύκη, καρκινοειδή, σπόγγους, κοράλλια, μέδουσες, εχινόδερμα, θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες) της Μεσογείου με πραγματικές εικόνες.

Υπάρχουν περισσότερες από 450 φωτογραφίες που έχουν ληφθεί σε αυτόνομη και ελεύθερη κατάδυση.

Ακόμη θα ανακαλύψετε τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειες τον πιο γνωστών θαλάσσιων οργανισμών.

Τέλος το βιβλίο θα αποτελέσει απαραίτητο βοήθημα για τους λάτρεις του υποβρύχιου κόσμου, για την αναγνώριση της θαλάσσιας ζωής.

Λίγα λόγια για τον ένα εκ των δύο συγγραφέων, Δημήτρη Πάφρα

Ο Πάφρας Δημήτριος γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Αμάρυνθο, που είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας. Κατά την διάρκεια των παιδικών του χρονών ασχολούταν με το υποβρύχιο ψάρεμα μαζί με τον πατέρα του, όπου του γεννήθηκε η αγάπη και το πάθος για την θάλασσα. Αργότερα πήρε την πρώτη υποβρύχια κάμερα και άρχισε να φωτογραφίζει και να παρατηρεί την θαλάσσια ζωή.

Το 2017 πέρασε στην σχολή Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να ασχολείται με την αυτόνομη κατάδυση όπου σήμερα κατέχει τον τίτλο Master Scuba Diver. Αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει την έρευνα της Προπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας για τη λήψη του πτυχίου του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πτυχίο τμήματος αναγνωρίζεται ως τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (ΙNTEGRATED MASTER)

Δείτε τι δήλωσε για το βιβλίο ο Δημήτρης Πάφρας σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι της Σάμου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!