Την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τον κορωνοϊό από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου αλλά με εξαιρέσεις, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έπειτα από σχετική εισήγησης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που συνεδρίασε σήμερα.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως η χρήση μάσκας δεν θα είναι στο διάστημα αυτό υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΜ με αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ). Η άρση αφορά και τους εργαζόμενους σε όλους αυτούς τους χώρους.

Αντιθέτως, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα Νοσοκομεία, στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και στις συναφείς δομές, καθώς και στα ΜΜΜ αστικού τύπου (λεωφορεία, τρόλεϊ, Ηλεκτρικό, Μετρό, Τραμ).

Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες το θέμα της μάσκας θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της επιτροπής την επόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός εξήγησε πως η άρση της υποχρεωτικότητας για μάσκα σημαίνει πως από 1ης Ιουνίου δεν θα επιβάλλεται το προβλεπόμενο έως τώρα διοικητικό πρόστιμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, παραμένει η προτροπή και σύσταση σε όλους, ιδίως στις ευάλωτες ομάδες, για χρήση της.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!