Ανοίγει και πάλι την Παρασκευή 20 Μαΐου τις θύρες του για το κοινό το Μουσείο Οίνου του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου (ΕΟΣΣ) στο Μαλαγάρι, μετά και από την ολοκλήρωση εργασιών αναμόρφωσης βασικών δομών του χώρου του.

Η διοίκηση του μουσείου προσκαλεί και πάλι τους λάτρεις της οινικής ιστορίας και παράδοσης σε μια μοναδική περιήγηση στα στοιχεία εκείνα που έχουν κάνει το σαμιώτικο κρασί, ονομαστό σε όλον τον κόσμο.

Το Μουσείο Οίνου στεγάζεται σε ένα πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο λειτουργούσε ακόμη και πριν από την ίδρυση του Συνεταιρισμού (1934) ως οιναποθήκη και βαρελοποιείο.

Μετατράπηκε σε μουσειακό χώρο και υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε όλα εκείνα που προσδιορίζουν τη μοναδικότητα του σαμιακού αμπελώνα, τη δύναμη και την εφευρετικότητα του ανθρώπου, τη χειρωνακτική εργασία και το “μεράκι” των αμπελοκαλλιεργητών για την παραγωγή του μοναδικού μοσχάτου σταφυλιού.

Μπορείτε να δείτε: Τη φυσική αναπαράσταση της καλλιέργειας σε “πεζούλες ξερολιθιάς”, το “καλύβι” και το “πατητήρι”, παλαιές φωτογραφίες και συλλεκτικές φιάλες, χειρόγραφα αρχεία καταγραφής της παραγωγής, εργαλεία και σκεύη από την τέχνη της βαρελοποιίας, παμπάλαια μηχανήματα οινοποίησης αλλά και τεράστιες ξύλινες οινοδεξαμενές του προηγούμενου αιώνα, χωρητικότητας έως και 80 τόνων.

Ακόμη, εκτίθενται τα σημαντικότερα από τα εκατοντάδες διεθνή βραβεία και μετάλλια με τα οποία έχουν τιμηθεί τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

info:

Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, περιοχή Μαλαγάρι.

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ/ανά άτομο για ενήλικες.

Παιδιά έως 12 ετών: Δωρεάν

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, από Τρίτη έως και Παρασκευή: 10.30 έως 17:00
Σάββατο και Κυριακή: 10:00 έως 17:00.

Προκαθορισμένες ώρες ξεναγήσεων στο Μουσείο Οίνου, με γευσιγνωστική δοκιμή οίνων: 11:00, 13:00 και 15:00

Τηλ. για προκρατήσεις ομαδικών ξεναγήσεων: 22730 87510 εσωτ. 548 και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΕΟΣ Σάμου.

Για την ασφαλέστερη ξενάγησή σας, οι υπεύθυνοι του μουσείου παρακαλούν για τη χρήση μάσκας εντός των χώρων.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!