fbpx

Μητρόπολη Σάμου: Γιατί τόσοι βανδαλισμοί και κλοπές σε παρεκκλήσια του νησιού;

Για διαδοχικές διαρρήξεις – κλοπές σε παρεκκλήσια ενοριών σε όλο το νησί από τη Μεγάλη Εβδομάδα έως τώρα κάνει λόγο η μητρόπολη Σάμου, που έχει ενημερώσει σχετικά την αστυνομία και αναμένει τα αποτελέσματα των ερευνών.

Πιο αναλυτικά, η τοπική μητρόπολη αναφέρει:

Σαν να μην έφταναν τα τόσα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε στα ακριτικά μας Νησιά, μεγάλη θλίψη προστέθηκε στην καρδιά μας, μέσα στην πασχάλια χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου, καθώς από τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα μέχρι και σήμερα, σημειώθηκαν βανδαλισμοί και κλοπές σε πολλά παρεκκλήσια των Ενοριών μας, σε όλη την Σάμο.

Παραβιάστηκαν οι θύρες πολλών παρεκκλησίων, αφαιρέθηκαν μανουάλια και πολυέλαιοι, καμπάνες και σήμαντρα, μεγάλης συναισθηματικής και πολιτισμικής αξίας, καθώς τα περισσότερα από αυτά κοσμούσαν τα παρεκκλήσια για πολλές δεκαετίες και τέτοια παρόμοια δεν φτιάχνονται πλέον.

Όλα αυτά υπήρξαν αφιερώματα ευσεβών Χριστιανών προς τιμήν των Αγίων και προς δόξαν Θεού, αλλά αφαιρέθηκαν βίαια και με περισσό θράσος και αυθάδεια, προφανώς διότι αυξήθηκε η τιμή των μετάλλων και κάποιοι ανοήτως σκέφθηκαν, πως θα πλουτίσουν σε υλικά αγαθά και χρήματα!

Δεν αντιλήφθηκαν όμως ότι κλέβοντας τις Εκκλησίες μας, διαπράττουν ασεβή ιεροσυλία, διότι δεν αφαιρούν απλώς κάποια μεταλλικά αντικείμενα από κάποιο σπίτι ή κατάστημα, αλλά ασεβούν στον οίκο του Θεού, προσβάλλουν τον Άγιο, στο όνομα του οποίου τιμάται το παρεκκλήσιο και αμαρτάνουν βαρέως, ζημιώνοντας την ψυχή τους και όπως κατά την συνήθη έκφραση λέμε «βάζουν φωτιά στο σπίτι τους».

Η Ιερά Μητρόπολις από της πρώτης στιγμής προέβη σε εκτενή ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, σχετικώς με τα Παρεκκλήσια, τα οποία παραβιάστηκαν και τα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από αυτά και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών.

Όμως, όποιος ή όποιοι το έπραξαν, ας προστρέξουν εν μετανοία για να ζητήσουν εγκαίρως το έλεος και την χάρη του Θεού και την συγχώρησή τους.

Αν δεν έχουν καταστρέψει και εκποιήσει ακόμη τα εκκλησιαστικά αυτά ιερά αντικείμενα, καλό γι’ αυτούς θα είναι να τα επιστρέψουν, όπως τα έκλεψαν, πριν να είναι αργά.

Σε κάθε περίπτωση ας γνωρίζουν ότι θα τους συνοδεύει η πικρία και η ιερή αγανάκτηση της Τοπικής μας Εκκλησίας, εκφραζομένη μέσα από ένα μεγάλο «Γιατί;», διότι, βλασφήμησαν σε αυτό το Θεανδρικό Πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού και μάλιστα στο Θεανθρώπινο Σώμα Του, την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, όλους εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς!

Καλή μετάνοια!“.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!