Αρχίζουν το Σάββατο 28 Μαΐου οι εκδηλώσεις της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου που είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, με ώρα έναρξης τις 20.00.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, Θεοφάνης Μαλκίδης, με θέμα: “Εκατό χρόνια μετά την ατιμώρητη Γενοκτονία”.

Επίσης, το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Θράκης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τη συμμετοχή του “Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σάμου” και της “Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) παράρτημα Σάμου Ν.Π.ΔΔ” .

Λίγα λόγια για τον ομιλητή:

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από προγόνους διασωθέντες της Γενοκτονίας η οποία τελέσθηκε από την Τουρκία στο χρονικό διάστημα 1908-1924 και των Ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής και Φασιστικής Κατοχής (1941-1944), όπου η οικογένειά του είχε θύματα, ορφανά και αγνοούμενους.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά και Κοινωνιολογία της Ιστορίας και είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ασχολείται ερευνητικά με το ζήτημα της ανάδειξης και διεθνοποίησης της Γενοκτονίας, με τα εγκλήματα από τις Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις Κατοχής, με τα θέματα της Θράκης, του Αιγαίου, της Κύπρου, καθώς και με τις πτυχές της σύγχρονης Ελληνικής παρουσίας στα Βαλκάνια, στον Εύξεινο Πόντο και την ανατολική Μεσόγειο.

Για τη δραστηριότητά του έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό και επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Τα κείμενα του Θεοφάνη Μαλκίδη έχουν δημοσιευθεί σε αυτοτελείς μελέτες, επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν μεταφρασθεί στην αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, αρμενική, ρωσική, ρουμανική, αλβανική και τουρκική γλώσσα.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!