Φωτογραφία της Δέσποινας Κάιλα

Δύο παραστάσεις με τίτλο “Όλα ξεκίνησαν απ’ το φανάρι” ανέβασε την Τετάρτη και την Παρασκευή στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ).

Οι παραστάσεις αυτές ήταν αφιερωμένες στην Κλαίρη και τον Άρη, τα παιδιά – θύματα του σεισμού στο νησί το 2020.

Οι υπεύθυνοι του ΧΟΡ.Ο.Σ αναφέρουν, “η μεγάλη αυτή παράσταση σμιλεύτηκε πάνω στις επιρροές της Μικράς Ασίας στον Ελληνισμό, από το 1930 έως το 1950.

Με εργαλεία της τον ελληνικό παραδοσιακό χορό, το τραγούδι και τη θεατρική πράξη, αποτύπωσε την ανθρώπινη πλευρά της ιστορικής μνήμης, της πολιτιστικής συνέχειας και της πίστης στη μητέρα όλων μας Παναγιά!

Οι μεγάλες αυτές ιδέες φιλτραρίστηκαν μέσα από μεγάλους και ανεκπλήρωτους έρωτες, χωρισμούς και αποχωρισμούς, πατρίδα και ξενιτιά, πόνο και χαρά, για να κορυφωθούν στο όμορφο και πανηγυρικό πνεύμα του γλεντιού μιας μακρινής, αλλά όχι απόμακρης εποχής.

Όλα τα παραπάνω υλοποιήθηκαν σε μια πρωτότυπη, σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, στην οποία η τεχνολογία υπηρέτησε την παράδοση, αναδεικνύοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο το φως, αντιπαραβάλλοντάς το προς το σκοτάδι.

Στην παραγωγή συμμετείχαν ενεργά πλήθος ετερόκλητων συντελεστών, καθιστώντας την παράσταση τόσο πολυσυλλεκτική και πολυτροπική, ώστε είναι βέβαιο πως θα γράψει ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της Σάμου”.

Δείτε τις φωτογραφίες της αντιδημάρχου Αν. Σάμου, Δέσποινας Κάιλα, και του εκπαιδευτικού – χοροδιδασκάλου του ΧΟΡ.Ο.Σ., Μάκη Ευάγγελου, από τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις για τη Μικρά Ασία με τίτλο “Όλα ξεκίνησαν απ’ το φανάρι”!

Φωτογραφίες της Δέσποινας Κάιλα:

 

 

Φωτογραφίες του Μάκη Ευάγγελου:

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!