Φωτογραφία του Δημήτρη Λεκιώτη. Αεροσκάφη τουριστικών πτήσεων από Όσλο, Στοκχόλμη και Άμστερνταμ την Τρίτη στο αεροδρόμιο της Σάμου. Ενδιάμεσα και το ελικοφόρο ATR72 της Sky Express από προγραμματισμένη πτήση εσωτερικού

Αυξάνονται σταδιακά οι χώρες άφιξης τουριστών με απευθείας πτήσεις στη Σάμο, με τις προγραμματισμένες θέσεις επιβατών να διπλασιάζονται την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η σεζόν στο νησί έχει ήδη ανοίξει και επίσημα για τους τουρίστες από την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Σουηδία, την Νορβηγία, την Πολωνία και την Φινλανδία, ενώ στα τέλη Μαΐου αναμένονται και οι πρώτες αφίξεις από Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι προγραμματισμένες θέσεις των τουριστικών πτήσεων για τον Μάιο δείχνουν διπλασιασμό των προγραμματισμένων αφίξεων για την τελευταία εβδομάδα του μήνα στη Σάμο, καθώς θα αυξηθούν οι πτήσεις από Γερμανία και σκανδιναβικές χώρες, με την προσθήκη περισσότερων πόλεων και περισσότερων αεροπορικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Recover Tracker του ΙΝΣΕΤΕ, από 2 έως 29 Μαΐου ο αριθμός των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό για τη Σάμο είναι αναλυτικά:

2-8/5: 1.116

9-15/5: 1.116

16-22/5: 1.134

23/5-29/5: 2.562

Όπως έχει δημοσιεύσει από τις 2 Μαρτίου το SamosVoice.gr, στο νησί του Πυθαγόρα φέτος θα πραγματοποιηθούν τουριστικές πτήσεις από τουλάχιστον 23 αεροπορικές εταιρείες, από 14 ευρωπαϊκές χώρες και 21 πόλεις.

Αν και ακόμα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν, ήδη σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου, το αεροδρόμιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” υποδέχθηκε τέσσερις πτήσεις από τις Κάτω Χώρες, τρεις από την Ολλανδία και μία από το Βέλγιο:

Η τουριστική αγορά των Κάτω Χωρών έχει “ζεσταθεί” για τα καλά καθώς και αύριο αναμένονται στη Σάμο άλλες τρεις πτήσεις από Άμστερνταμ και Βρυξέλλες.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!