Το 2ο Γυμνάσιο Σάμου συντονίζει αυτή την εβδομάδα την εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί μαθητών από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “Νέες Τεχνολογίες, Νέοι Κόσμοι”.

Τα τέσσερα συνεργαζόμενα σχόλια προέρχονται από τη Σεβίλλη της Ισπανίας, την Τρόφα της Πορτογαλίας, το Μπενεβέντο της Ιταλίας και την Μπραΐλα της Ρουμανίας.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του προγράμματος, εκπαιδευτικός στο 2ο Γυμνάσιο Σάμου, Βασίλης Μπαρέκος, “μέχρι στιγμής οι 38 ξένοι επισκέπτες στη Σάμο έχουν αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις, λαμβάνοντας μέρος σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και ποικίλες δραστηριότητες που ενισχύουν τη συνεργασία, την εξωστρέφεια και την επαφή με την ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό.

Οι δράσεις συνεχίζονται έως το Σάββατο όπου και αποχωρούν.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις ελληνικές οικογένειες του Σχολείου μας που φιλοξενούν ξένους μαθητές.

Πιστεύουμε ότι τα οφέλη που όλοι αποκομίζουμε από τέτοιου είδους ευκαιρίες είναι πολλαπλά καθώς χτίζονται νέες φιλίες, διαμορφώνεται ο αυριανός νέος Ευρωπαίος πολίτης, αλλά και μετασχηματίζονται πεποιθήσεις και ιδιοσυγκρασίες μεγαλυτέρων… για έναν καλύτερο κόσμο.

Για τους μαθητές μας, η εμπλοκή σε τέτοια προγράμματα ενδεχόμενα να επηρεάσει τις αυριανές επιλογές τους για σπουδές, ζωής και σταδιοδρομίας.

Τους μαθητές υποδέχτηκε την Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου Ανατολικής Σάμου, και ο δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος.

 

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι “τα οφέλη για τους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές των γυμνασίων είναι πολλά, αφού διευρύνουν τους ορίζοντές τους και αναπτύσσουν μια διεθνή οπτική και προοπτική μέσα από τη συνεργασία.

Πολλά συγχαρητήρια στη Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Σάμου, κ. Πατρίτσια Χατζηιωαννίδου και στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ. Βασίλη Μπαρέκο, και φυσικά σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν αλλά και στις οικογένειές τους που το στηρίζουν“.

Οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους πραγματοποίησαν αυτή την εβδομάδα μία σειρά εκπαιδευτικών παρουσιάσεων, εκδρομών και άλλων δραστηριοτήτων στο νησί, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες του Βασίλη Μπαρέκου!

 

Επίσκεψη στο εργαστήριο Aegean Robotics του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι:

Επίσκεψη στο Μουσείο Βυρσοδεψίας στο Καρλόβασι:

Επίσκεψη στην Κοιλάδα των Αηδονιών:

Επίσκεψη στο Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής:

Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Αγίας Ζώνης Βλαμαρή:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!