Τη στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας της Σάμου μέσα από τη δημιουργία στοχευμένης άυλης χρεωστικής κάρτας Samos Pass ανακοίνωσε την Κυριακή από το δημαρχείο Δυτικής Σάμου ο Χρήστος Τριαντόπουλος.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, “η άυλη αυτή ολιστική κάρτα θα απευθύνεται σε χιλιάδες πολίτες, με ένα διαθέσιμο ποσό που θα αφορά τη διαμονή, την εστίαση και το εμπόριο.

Προβλεπόμενος στόχος για το καλοκαίρι είναι προσέλκυση περίπου 10.000 επισκεπτών, κάτι που θα επιφέρει μια προστιθέμενη αξία για τον τόπο. Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια και προβλέπεται προσεγγιστικά να είναι διπλάσιο συγκριτικά, λόγω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Θα είναι διακριτό από τα πακέτα κοινωνικού τουρισμού και δεν θα είναι περιορισμένο με εισοδηματικά κριτήρια. Θα αφορά συγκεκριμένες περιόδους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χάνει ο δικαιούχος το δικαίωμα χρήσης.

Θα υπάρχει μεγαλύτερη ενίσχυση των δικαιούχων σε περιόδους μη υψηλής επισκεψιμότητας.

Για την υλοποίηση αυτού του σχήματος, υπάρχει σχεδιασμός πραγματοποίησης τηλεδιάσκεψης με το επιμελητήριο, προκειμένου να γίνει γνωστό ποιες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να αποτελέσουν συνεργάτες του προγράμματος «Samos Pass».

Απαιτείται η ολοκλήρωση διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τη συμβατότητα του μέτρου με σκοπό να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου και να «τρέχει» από Ιούνιο έως και ίσως μετά τον Οκτώβριο”.

Και σύσκεψη για την αποκατάσταση από τον σεισμό

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί για τον εορτασμό της επετείου στο Καρλόβασι, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό προήδρευσε και σε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου, με θέμα την εξέλιξη των θμάτων που αφορούν του σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020.

Πήραν μέρος ο γ.γ.  του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η διευθύντρια της ΓΔΑΕΦΚ του υπουργείου Υποδομών Μαρία Κλεάνθη, ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, οι δήμαρχοι Δυτικής και Ανατολικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης και Γιώργος Στάντζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου Δημήτρης Κυπραίου, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μαρία Κονδύλη, ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ελισσαίος Μαυρατζώτης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Σάμου Νίκος Κατρακάζος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Δυτικής Αγγελική Γαλανού, Γιάννης Βαλσαμίδης, Δημήτρης Βολακάκης και Λεωνίδας Σταμούλος, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και πολλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες.

“Κατά τη σύσκεψη είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε την τρέχουσα κατάσταση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης που υλοποιούμε όλη αυτή την περίοδο, να συζητήσουμε με τους ενδιαφερόμενους νέες παρεμβάσεις που δρομολογούνται – όπως η στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας της Σάμου μέσα από τη δημιουργία στοχευμένης άυλης χρεωστικής κάρτας – αλλά και να απαντήσουμε στα ζητήματα που έθεσαν οι πολίτες. Και σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε τη γόνιμη συνεργασία που έχουμε με όλους” ανέφερε, σε ανάρτησή του ο κ. Τριαντόπουλος.

Από την πλευρά του, σε απολογισμό για τη συγκεκριμένη σύσκεψη, ο δήμος Δυτικής Σάμου ανέφερε πως ο κ. Τριαντόπουλος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα και την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασής των θεμάτων του σεισμού και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης που έχουν δρομολογηθεί για το νησί.

Ο κ. Σταυριανουδάκης ενημέρωσε για τα ποσά που έχουν διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Σχετικά με την απορρόφηση αυτών των χρηματοδοτήσεων για την πραγματοποίηση επενδυτικών έργων, έγινε αναφορά στο πρόβλημα υποστελέχωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών των νεοσύστατων δήμων. Ως λύση από την κυβέρνηση προτάθηκε η δυνατότητα στελέχωσης με δύο μηχανικούς αναπληρωτές του από το ΤΕΕ του τρέχοντος διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, τη στιγμή που ήδη ο δήμος Δυτικής Σάμου ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και διαθέτει εγκεκριμένο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ).

Επίσης, υπογραμμίστηκε ο σχεδιασμός και ενίσχυση της υπηρεσίας ΥΔΟΜ με προσωπικό ανά δήμο και αναμένεται από το νέο έτος κοινή υπουργική απόφαση που θα δώσει υπευθυνότητα σε ιδιώτες μηχανικούς σε θέματα αυθαιρέτων.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου να αναπροσαρμοστούν οι ΚΑΠ με δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης ώστε να καλυφθεί ως ένα βαθμό το ενεργειακό κόστος.

Η διευθύντρια της ΓΔΑΕΦΚ έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, καθώς για την πορεία των φακέλων που έχουν κατατεθεί και αφορούν αποζημιώσεις.

Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στα προβλήματα που υπάρχουν με τα συνεχιζόμενα έργα που κληρονομήθηκαν από τον πρώην Ενιαίο Δήμο Σάμου και έκανε ειδική αναφορά στον βαθμό δυσκολίας ολοκλήρωσής τους και συγκεκριμένα σε αυτό που αφορά τον Βιολογικό Μαραθοκάμπου.

Ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο τόσο σημαντικό έργο πνοής της ΔΕ Μαραθοκάμπου και κάλεσε σε συνάντηση στο γραφείο του στο ΥΠΕΣ και τους δύο δημάρχους της Σάμου ώστε να διευθετηθεί άμεσα.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!