Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου, σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του νησιού, η πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης U-Report Greece, παρουσία του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του δήμου Ανατολικής Σάμου μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας με τη UNICEF και το Πρόγραμμα “Πόλεις φιλικές για τα παιδιά”.

Σύμφωνα με τον δήμο, σκοπός της εκδήλωσης ήταν η βιωματική εμπειρία και επικοινωνία των νέων με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στόχος του Προγράμματος Πόλεις φιλικές για τα παιδιά” είναι να διασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά του δήμου Ανατολικής Σάμου θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των υφιστάμενων υποδομών και της ανάπτυξης νέων υπηρεσιών και ευκαιριών συνεργασίας.

Από την UNICEF παρούσες και υπεύθυνες ενημέρωσης για την πλατφόρμα και το σχέδιο δράσης των νέων ήταν η υπεύθυνη του προγράμματος, Λίνα Αντάρα, η υπεύθυνη επικοινωνίας του δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού, η Αγγελική Δημουλιά και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Ασπασία Πλακαντωνάκη.

Το σχέδιο δράσης αφορά την ενίσχυση των δεξιοτήτων των παιδιών και των νέων σε τομείς όπως: η ηγεσία, η λήψη αποφάσεων, η επικοινωνία, η επίλυση προβλημάτων, η υποβολή αναφορών και η συνηγορία (advocacy).

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση παρουσίασης της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διαβούλευσης U-Report Greece στη Σάμο!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!