Πηγή φωτογραφίας: Reeldrone

Έναν εντυπωσιακό προορισμό για πεζοπορία στη δυτική Σάμο αναδεικνύει το βίντεο της Reeldrone που φτιάχτηκε για της ανάγκες της τουριστικής εκστρατείας “Samos, Explore Within” του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Ο προορισμός είναι η περιοχή Βούισμα*, που διαθέτει μοναδική θέα προς την παραλία Μεγάλο Σεϊτάνι και το φαράγγι του Κακοπέρατου.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης του βίντεο, Μιχάλης Κατινάς, “τα γυρίσματά μας στο Βούισμα αποκαλύπτουν έναν νέο προορισμό στη Σάμο, η οποίος δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει. Με την καθοδήγηση του Γιώργου και της παρέας του, βρεθήκαμε σε ένα μονοπάτι καμιά δεκαριά χιλιόμετρα πάνω από το χωριό της Λέκκας, όπου μέσω μιας σχετικά εύκολης διαδρομής, φτάσαμε στο μέρος που από πολλούς μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «Μπαλκόνι της Σάμου».

Παρά το γεγονός ότι καταλήξαμε κυριολεκτικά στο χείλος ενός γκρεμού, η θέα που αντικρίσαμε ήταν καθηλωτική: Ήταν πραγματικά σαν να κοιτάμε έναν χάρτη. Το μεγαλύτερο φαράγγι του Βορείου Αιγαίου, το επιβλητικό Κακοπέρατο, απλώνεται από τη μια πλευρά μπροστά μας, ενώ περίπου στα 500 μέτρα από κάτω μας βρίσκεται η παραλία του Μεγάλου Σεϊτανιού, που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura.

Ο Γιώργος είναι εκπληκτικός οδηγός και αν θέλετε και εσείς να γνωρίσετε από κοντά το Βούισμα ή άλλους παρόμοιους θησαυρούς της Σάμου, βρείτε τον στο www.samosoutdoors.com“.

Ο Μιχάλης Κατινάς σχολιάζει και τις ακόλουθες φωτογραφίες στη σελίδα Reeldrone:

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μας είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν από τους πιο όμορφους, κρυμμένους θησαυρούς του νησιού μας.

Με την πρωτοβουλία του Δήμου Ανατολικής Σάμου και με τον Γιώργο να ηγείται της παρέας μας, κατευθυνθήκαμε σε μία εύκολη και σύντομη διαδρομή, περίπου δέκα χιλιόμετρα πάνω από το χωριό της Λέκας, για να αποκαλυφθεί μπροστά μας ένα τόπος μαγικός, για πολλούς γνωστό ως το “Μπαλκόνι της Σάμου” και για άλλους ως “Βούισμα”.

Η θέα που αντικρίσαμε μας καθήλωσε, λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι μπροστά μας απλωνόταν το μεγαλύτερο φαράγγι του Βορείου Αιγαίου, το επιβλητικό Κακοπέρατο, ενώ περίπου στα 500 μέτρα από κάτω μας βρισκόταν η παραλία Μεγάλο Σεϊτάνι, δικαίως προστατευόμενη περιοχή Natura.

Η αίσθηση του να έχουμε έναν μικρό Παράδεισο στα πόδια μας ήταν μοναδική και σε αυτό που συμφωνήσαμε όλοι ήταν πως ο τόπος αυτός δε θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει. Αν θέλετε κι εσείς να γνωρίσετε το Βούισμα και άλλους κρυμμένους θησαυρούς του νησιού μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον Γιώργο στη σελίδα του www.samosoutdoors.com“.

* Σημείωση: Λόγω του απόκρημνου της περιοχής και των ρηγμάτων που πιθανόν δημιούργησε στον γκρεμό ο ισχυρός σεισμός της 30ης Οκτωβρίου 2020, συνιστάται η ιδιαίτερη προσοχή των πεζοπόρων ή/και η συνοδεία τους από έμπειρο οδηγό.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!