Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου έδωσαν δυναμικά το “παρών” σε μια ξεχωριστή έκθεση κρασιού που διοργανώθηκε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου την Κυριακή στο Οmega Yacht Club στην Πάτρα.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, Ανδρέας Τζούδας και Άκης Ξένος, που έχουν τιμηθεί με διακρίσεις και επαίνους για την άριστη γνώση τους στην οινική παραγωγή καθώς είναι απόφοιτοι της W.S.P.C ltd, έδωσαν για μια ακόμη φορά τον καλύτερό τους εαυτό κι έστησαν ένα αξέχαστο event, μια πραγματική “γιορτή” για το κρασί!

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου συμμετείχαν στο σημαντικό αυτό φεστιβάλ, στο πλαίσιο συνεργασίας με τα “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ” και κατέδειξαν στο πολυπληθές κοινό που προσήλθε, το δυναμισμό του σαμιακού αμπελώνα που παράγει τα εκπληκτικά ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά από άσπρο μικρόρωγο μοσχάτο.

Η σειρά των “Άθικτων Οίνων” (Βουνίτης, Προφήτης και Ερημίτης) του ΕΟΣ Σάμου προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του οίνου αλλά και των οινόφιλων επισκεπτών.

Το ημίξηρο λευκό ΒΑΒΕΛ με τη μεγάλη ισορροπία στη γεύση και αρμονία στην επίγευση καθώς και το ημίξηρο ροζέ ΒΑΒΕΛ με το υπέροχο σομόν απαλό χρώμα με τις βιολετί αποχρώσεις, έκλεψαν τις καρδιές όλου του νεανικού κόσμου, ενώ τα “Αρχέγονα Εδάφη” έτυχαν εξαιρετικών σχολίων από τους γνώστες των εκλεκτών οίνων.

Όσο για το εκπληκτικό, συλλεκτικό και παλαιωμένο “Samos 1963”, με την ανεκτίμητη ποιότητα αλλά και μια πρωτόγνωρη φρεσκάδα, η οποία αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από τον πλούτο των πυκνών αρωμάτων που πλαισιώνουν τη μοναδική του γεύση, έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο!

Κατά γενική ομολογία, στην αψεγάδιαστη αυτή διοργάνωση που έχει όλα τα στοιχεία ώστε να γίνει θεσμός, τα οινοποιεία που συμμετείχαν κατάφεραν να “μιλήσουν” στη διεθνή οινική γλώσσα με τρόπο σύγχρονο και μια αισθητική προσέγγιση που άφησε ικανοποιημένους και τους πιο δύσκολους οινόφιλους.

Στην ουσία, οι επισκέπτες μπόρεσαν να εξερευνήσουν οινικά όλη τη χώρα, μέσω των συμμετοχών από τα καλύτερα μικρά και μεγάλα οινοποιεία της πατρίδας μας, αλλά και να δοκιμάσουν κρασιά, ποικιλίες και ετικέτες, που ίσως αλλιώς και να μην τα είχαν γνωρίσει.

Στο οινικό αυτό “ταξίδι” ο Συνεταιρισμός της Σάμου, εμφανίστηκε να έχει ακόμη μια φορά, πρωτεύοντα ρόλο!

Δείτε φωτογραφίες από την συμμετοχή των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου στην έκθεση κρασιών στην Πάτρα!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!