Φωτογραφία: Δήμος Ανατ. Σάμου

Ευρεία σύσκεψη με συγκεκριμένη ατζέντα σχετικά με το αποτύπωμα του σεισμού συγκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου, παρουσία του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου, και της διευθύντριας της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), Μαρίας Κλεάνθη.
Στη διάρκειά της, έγινε αναλυτική ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί ή δρομολογούνται. Συζητήθηκε η ανάγκη εύρεσης τρόπου για την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης, καθώς και η άρση των όποιων δυσλειτουργιών που αφορούν στην αποζημίωση ενοικίου και στη στεγαστική συνδρομή.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, “επισημάνθηκε η πολύ καλή συνεργασία και απόδοση των Υπηρεσιών του δήμου με τις Κεντρικές Υπηρεσίες υπό τον συντονισμό του υφυπουργού κου Τριαντόπουλου, παρόλη την υποστελέχωση μετά τη διάσπαση του ενιαίου δήμου Σάμου”.

Τέλος, θα προγραμματιστεί άμεσα ευρεία σύσκεψη με φορείς και εμπλεκομένους σχετικά με την επόμενη μέρα για τη Σάμο και το σχέδιο ανασυγκρότησης του νησιού με συγκεκριμένες προτάσεις.

Στη σημερινή σύσκεψη κλήθηκαν από τον δήμαρχο Γιώργο Στάντζο όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και όλοι οι παραγωγικοί φορείς. Παραβρέθηκαν o εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Παχυμανώλης, ο επικεφαλής της παράταξης “Η Σάμος ΑλλάΖει κ. Ζάχαρης, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου κ. Βαλωμένος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κοκκαρίου κ. Γεωργούδης κι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Πυθαγορείου κ. Σπάγγος. Επίσης, συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Β. Βαλκαμλής, Γ. Διονυσίου και Μ. Μητσός, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!