Τη νέα πλατφόρμα γαστρονομίας “Samos Food”, www.samosfood.gr, παρουσίασε την Παρασκευή και στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, η δημοτική Αρχή Ανατολικής Σάμου.

Ο δήμαρχος Γιώργος Στάντζος και η αντιδήμαρχος Δέσποινα Κάιλα υποδέχθηκαν τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνο Λογοθέτη, τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη, την αντιπεριφερειάρχη Ανάδειξης και Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου Άννη Ανδρεάδου, τον ταξίαρχο-μέχρι πρόσφατα διοικητή στην 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο Νικόλαο Γκρέτσα, τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, κ.ά.

“Σε μια προσπάθεια προώθησης της οινογαστρονομικής ταυτότητας της Σάμου, ανάδειξης των τοπικών προϊόντων αλλά και ανάπτυξης και εδραίωσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί , ο δήμος Ανατολικής Σάμου απέδειξε ότι η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών είναι θέμα ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας. Με σεβασμό στις παραδόσεις μας και στην Ιστορία του νησιού μας, ο δήμος μας συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις συντονισμένες ενέργειες εξωστρέφειας με το μήνυμα ότι η επένδυση στον Πολιτισμό είναι στρατηγική επιλογή!” τόνισε σχετικά η δημοτική Αρχή.

Χρήστος Τριαντόπουλος, Γιώργος Στάντζος
Γιώργος Στάντζος, Γιάννης Μώραλης
Άννη Ανδρεάδου, Χριστόδουλος Στεφανάδης

 

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Σαμιώτης σεφ Ανδρέας Λαγός και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια Σωτήρης Μαριωρής, ενώ η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου, σύμβουλος σε θέματα marketing – επικοινωνίας του ΕΟΣ Σάμου, παρουσίασε τη συμμετοχή του σαμιώτικου κρασιού στο πολιτιστικό απόθεμα του νησιού.

Η πλατφόρμα για τη γαστρονομία της Σάμου, που προ ημερών παρουσιάστηκε και στα δημαρχεία Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, δημιουργήθηκε στo πλαίσιo του προγράμματος “Εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Σάμου-Ανακαλύπτοντας εικόνες και γεύσεις του νησιού”. Η υλοποίησή της ξεκίνησε επί Ενιαίου Δήμου Σάμου κι ολοκληρώθηκε το 2021 με την υποστήριξη και του ΕΟΣ Σάμου.

Πρόκειται για μια προσπάθεια για προώθηση της οινογαστρονομικής ταυτότητας της Σάμου, ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, αλλά και ανάπτυξη και εδραίωση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, καταξιωμένοι chef, μάγειρες και νοικοκυρές με μεράκι δημιούργησαν πιάτα που βασίζονται στις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού μας, με εκλεκτά προϊόντα της Σάμου. Η διαδικασία βιντεοσκοπήθηκε σε διάφορες περιοχές του νησιού και οι συνταγές καταγράφηκαν. Τόποι, μνήμες και γεύσεις “έδεσαν” και προσκαλούν τον θεατή στη μοναδική εμπειρία της Σάμου!

Το εν λόγω έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Βόρειο Αιγαίο 2014-2020”. Την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος ανέλαβε η εταιρεία Omega Technology, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” και την εταιρεία “Dotsoft”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!