Φωτογραφία: Γ.Κ. / Samos Voice

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα του παλιού ΚΥΤ της πόλης της Σάμου συγκλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα.

Συμμετείχαν ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ Ε. Μαστρομανώλης, ο γ.γ. του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Μ. Λογοθέτης, ο βουλευτής Σάμου, Χρ. Στεφανάδης, δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γ. Στάντζος, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ε. Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου Γ. Κολλάρος, ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γ. Διονυσίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων Δ. Βογιατζής και η νομική σύμβουλος του υπουργού.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, “ο κ. υπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένος για το θέμα που αφορά τόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου, όσο και όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για την ταχεία εκχώρησή του στον δήμο.

Σε άμεση επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που είχε ο κ. υπουργός με τους εμπλεκόμενους φορείς επέλεξε την πλέον αποτελεσματική και ταχεία διαδικασία για την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκχώρηση του χώρου στους πολίτες.

Ειδικότερα, έθεσε χρονοδιάγραμμα έως το τέλος του τρέχοντος Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ευχαριστούμε τον κ. υπουργό για την απόφασή του να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία παραχώρησης. Επίσης, τον ευχαριστούμε και για την αμέριστη στήριξή του σε όλα τα θέματα του Νομού μας, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του” ανέφερε ο κ. Στεφανάδης.​

Ανακοίνωση για το θέμα της παραχώρησης του παλαιού ΚΥΤ της πόλης της Σάμου στους δημότες εξέδωσε και η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας:

Μια πολύ σημαντική σύσκεψη για το νησί μας πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών κου Χρήστου Σταϊκούρα στην Αθήνα μετά από αίτημα του Βουλευτή Σάμου καθηγητή Χριστόδουλου Στεφανάδη με θέμα την παραχώρηση του παλαιού ΚΥΤ της Πόλης της Σάμου στους δημότες της.

Ο Υπουργός κατά την περιοδεία του στην Σάμο που πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες, προσκεκλημένος της Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Νομού Σάμου, συναντήθηκε με όλους τους θεσμικούς φορείς του νησιού και ανάμεσα στα θέματα που του τέθηκαν ήταν και αυτό της παραχώρησης του Παλαιού ΚΥΤ της Πόλης της Σάμου στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Ο Υπουργός ενημερωμένος πλήρως για το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου έθεσε τα θεμέλια της σημερινής σύσκεψης. Ουσιαστικά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου είχε απευθύνει όλα τα αιτήματα του στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. για την παραχώρηση του χώρου και όχι στο Υπουργείο Οικονομικών με το οποίο θα υπογραφεί τελικώς η παραχώρηση και μάλιστα χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο αφού το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραιτηθεί του δικαιώματος. Ζήτημα πολύ σημαντικό για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών γιατί αν είχε μελετηθεί προσεκτικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς από την Δημοτική Αρχή δεν θα είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον καθαρισμό και την αξιοποίηση του χώρου.

Επίσης κατά την επίσκεψη του Υπουργού στη Σάμο παρουσιάστηκε όλο το οικονομικό πρόγραμμα ανάταξης της Σάμου από τον καταστροφικό σεισμό, την πλημμύρα και την πανδημία ύψους 57 εκατομμύριων ευρώ εκ των όποιων τα 20 εκατομμύρια έχουν δοθεί στους πληγέντες Δήμους και στην Περιφέρεια!

Με 20 Εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτήθηκαν οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού μας από την Κυβέρνηση αναλογικά ο καθένας με τις ζημιές που υπέστη και αφορούν την αποκατάσταση αυτών αλλά και έργα ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών.

Καμία άλλη Κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί, δεν έχει αφουγκραστεί δεν έχει χρηματοδοτήσει δεν έχει υποστηρίξει το νησί μας όσο η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απευθυνόμαστε σε ορισμένους νυν αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου που το παίζουν «σωτήρες» αυτού του τόπου με τις ενέργειες και τις πράξεις της Κυβέρνησης καθώς και με τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!