Την παράσταση με τίτλο “Όλα ξεκίνησαν απ’ το φανάρι” ανεβάζει την Τετάρτη 11 και την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, στις 9 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου.

Σύμφωνα με τους συντελεστές της, “η μεγάλη αυτή παράσταση σμιλεύτηκε πάνω στις επιρροές της Μικράς Ασίας στον Ελληνισμό, από το 1930 έως το 1950.

Με εργαλεία της τον ελληνικό παραδοσιακό χορό, το τραγούδι και τη θεατρική πράξη, αποτυπώνει την ανθρώπινη πλευρά της ιστορικής μνήμης, της πολιτιστικής συνέχειας και της πίστης στη μητέρα όλων μας Παναγιά!

Οι μεγάλες αυτές ιδέες φιλτράρονται μέσα από μεγάλους και ανεκπλήρωτους έρωτες, χωρισμούς και αποχωρισμούς, πατρίδα και ξενιτιά, πόνο και χαρά, για να κορυφωθούν στο όμορφο και πανηγυρικό πνεύμα του γλεντιού μιας μακρινής, αλλά όχι απόμακρης εποχής.

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται σε μια πρωτότυπη, σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, στην οποία η τεχνολογία υπηρετεί την παράδοση, αναδεικνύοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο το φως, αντιπαραβάλλοντάς το προς το σκοτάδι.

Στην παραγωγή συμμετέχουν ενεργά πλήθος ετερόκλητων συντελεστών, καθιστώντας την παράσταση τόσο πολυσυλλεκτική και πολυτροπική, ώστε είναι βέβαιο πως θα γράψει ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της Σάμου.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην Κλαίρη και τον Άρη!!!”, τα παιδιά θύματα του σεισμού στο νησί το 2020.

Είσοδος με οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ. Κρατήσεις στο 6945 44 87 97.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!