Φωτογραφία: Samos Star

Με την άφιξη του πρώτου πλοιαρίου στο Καρλόβασι άνοιξε και πάλι, μετά από δύο χρόνια υγειονομικών περιορισμών, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου και με το Sığacik της Μικράς Ασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις αρχές Απριλίου και η πόλη της Σάμου έχει επανασυνδεθεί ακτοπλοϊκώς με Τουρκία.

Η αναχώρηση από τo Sığacik θα γίνεται στις 08:00 και η επιστροφή από το Καρλόβασι στις 17:00.

Από τον Μάιο και μετά θα πραγματοποιούνται τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα.

Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και τα εισιτήρια με επιστροφή κοστίζουν 49 €.

To Sığacik είναι τουριστική κωμόπολη περίπου 4.000 κατοίκων και απέχει 55 km από τη Σμύρνη, είναι χτισμένη κοντά στα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης Τέως.

Το σχετικό Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), που κυκλοφόρησε στις 28 Απριλίου, ορίζει ότι:

” Άρθρο 1

1. Επιτρέπεται προσωρινά και για χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης έως 30 Νοεμβρίου 2022 και για τις ώρες από 05:00 έως 23:00, η είσοδος προσώπων στο ελληνικό έδαφος και η έξοδος από αυτό, από τους λιμένες Αγίας Μαρίνας Λέρου και Καρλοβασίου Σάμου και από τους αερολιμένες Καρπάθου και Χίου.

2. Ο σχετικός διαβατηριακός έλεγχος ενεργείται με μέριμνα και ευθύνη του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου για τον λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου και του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίων για τον λιμένα Καρλοβασίου Σάμου, του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου για τον αερολιμένα Καρπάθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου για τον αερολιμένα της Χίου.

3. Ο σχετικός τελωνειακός έλεγχος ενεργείται με μέριμνα του Τελωνείου Λέρου για τον λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου και του Τελωνείου Σάμου για τον λιμένα Καρλοβασίου Σάμου, του Τελωνείου Καρπάθου για τον αερολιμένα Καρπάθου του Τελωνείου Χίου για τον αερολιμένα της Χίου.

Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αθήνα, 28 Απριλίου 2022″.

1+ΦΕΚ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!