Μία συνταγή για παραδοσιακούς σαμιώτικους ρεβιθοκεφτέδες παρουσιάζει στην σελίδα προβολής της γαστρονομίας του νησιού, samosfood.gr, ο γνωστός Σαμιώτης σεφ Ανδρέας Λαγός!

Δείτε σε βίντεο πώς να ετοιμάσετε τους ρεβιθοκεφτέδες και παρακάτω αναλυτικές λεπτομέρειες για τα υλικά και την διαδικασία παρασκευής των κεφτέδων!

ΥΛΙΚΑ

(για 40 Ρεβιθοκεφτέδες)

Για τους κεφτέδες

300γρ. ρεβίθια

6 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μάραθος χοντροκομμένο

½ κουταλιά της σούπας μαραθόσπορος σπασμένος

1 κουταλιά της σούπας λιαστός πελτές ντομάτας

1 ντομάτα τριμμένη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

4 κουταλιές της σούπας ούζο

Αλάτι –πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τους κεφτέδες

Μουλιάζω τα ρεβίθια για 12 ώρες στο νερό.

Σουρώνω και κρατάω το νερό.

Χοντροκόβω τα ρεβίθια στο μούλτι και τα βάζω μέσα σε ένα μπολ.

Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν ενώ συγχρόνως προσθέτω λίγο λίγο το νερό από τα μουλιασμένα ρεβίθια (περίπου 350γρ.), μέχρι να γίνει ένας πολύ παχύρευστος χυλός.

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι.

Βάζω λίγους-λίγους τους ρεβιθοκεφτέδες με ένα κουτάλι κάθε φορά και τους τηγανίζω και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βγάζω του κεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνω να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Παρατηρήσεις

Σερβίρω με φύλλα μάραθου και αν θέλω κάποιο κρεμώδες τυρί τύπου αρμόγαλου ή γιαούρτι.

Το λάδι πρέπει να είναι καυτό για το τηγάνισμα.

Αντί μαραθόσπορου μπορώ να βάλω γλυκάνισο.

Πηγή: SamosFood.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!