Ένα ιδιαίτερο videogame ανέπτυξε, παράλληλα, με τις σπουδές του, ο 20χρονος Στάθης Τσασάκος, από τη Λαμία, φοιτητής στο Πολυτεχνικό Τμήμα Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ICSD) στη Σάμο.

Με την υποστήριξη των συμφοιτητών του, αποφάσισε να συμμετάσχει στη διεθνή Ολυμπιάδα Προγραμματισμού “Τhe Big Indie Pitch 2022”. Μάλιστα, το project του, το “όνειρο ζωής”, όπως λέει, είναι ήδη μεταξύ των 100 παγκοσμίως που ξεχώρισαν ανάμεσα σε πολύ περισσότερες ιδέες.

Η Ολυμπιάδα

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το Τhe Big Indie Pitch είναι ένα ετήσιο διεθνές πρωτάθλημα με βάση στο Λονδίνο, όπου προγραμματιστές βιντεοπαιχνιδιών (ή αλλιώς indie game developers), παγκοσμίως, αγωνίζονται για να καταφέρουν να συμμετάσχουν, καθώς μόνο γύρω στα 15 με 20 projects κατορθώνουν να μπουν στη λίστα. Εκεί οι developers επιδεικνύουν σε 5 κριτές τη δημιουργία τους, τις ιδέες τους και τα μελλοντικά τους σχέδια. Το πρωτάθλημα χωρίζεται σε δύο φάσεις, το Mobile Edtion και το PC+Console Edition. Η διαφορά έχει να κάνει με τη πλατφόρμα για την οποία προορίζεται το project.

Το project του Στάθη, με τίτλο “Kolor-Blockz!”, ήταν στα projects που ξεχώρισαν, κατάφερε να μπει στη λίστα, και για τις δύο φάσεις του διαγωνισμού για το 2022 (Απρίλιος και Ιούνιος)!

Τι είναι το “Kolor-Blockz!”;

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ανερχόμενο βιντεοπαιχνίδι δράσης, εμπνευσμένο από τα λεγόμενα “Arcade” των 90s και 00s. Τι το κάνει ξεχωριστό; Το “Kolor-Blockz!” έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η αίσθηση της ουσιαστικής επαφής μεταξύ του παίκτη και του φανταστικού αυτού κυβικού κόσμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως οι χαρακτήρες υποτίθεται έχουν την ικανότητα να σε βλέπουν μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σου, ενώ γνωρίζουν το πραγματικό σου όνομα χωρίς να το γράψεις κάπου!

Ο κύριος στόχος του παιχνιδιού είναι να κατορθώσεις να περάσεις ένα πρωτάθλημα με 4 γύρους και να νικήσεις τους πρωταθλητές τους, ώστε να εκπληρωθεί μία μυστηριώδης προφητεία. Στο ταξίδι σου, ως το τέλος της ιστορίας (το οποίο θα καθοριστεί από το πώς θα χειριστείς κάποιες καταστάσεις, τους πόντους που έχεις μαζέψει με τον ιδρώτα σου και ποιες αποφάσεις θα πάρεις), θα κάνεις μερικούς παράξενους (με την καλή έννοια) φίλους, αλλά και κάποιους πολύ επικίνδυνους εχθρούς.

Μετά την επιτυχή είσοδό του στο The Big Indie Pitch 2022 του Ιουνίου, το Demo του Στάθη κυκλοφόρησε επίσημα στις πλατφόρμες Itch.io και Gamejolt, ενώ στο στόχαστρο για το καλοκαίρι είναι και η δημοφιλής πλατφόρμα Steam.

Μπορεί οποιοσδήποτε να το κατεβάσει και να το εξερευνήσει σε οποιοδήποτε από τα παρακάτω links:

Kolor-Blockz! by StathisTsasakos – Game Jolt

Kolor-Blockz! by StathisTsasakos (itch.io).

Ο Στάθης ονειρεύεται να φτιάξει κάτι πρωτότυπο, που θα μπορούσε να μοιραστεί με τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας – και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως ήρθαν τα πράγματα – έναν φανταστικό κόσμο, κάτι που σκεφτόταν από τα χρόνια που ήταν στο Γυμνάσιο. “Με άλλα λόγια, πάντα υπήρχε αυτή η ιδέα ανάμεσα σε αρκετές άλλες, αλλά φυσικά πάντα υπήρχε και η αμφισβήτηση από τον περίγυρο.

Κυνήγησα, λοιπόν, αυτό το όνειρο και επιτέλους φέτος, σε συνδυασμό με τη πρόοδό μου στη σχολή, αλλά και τη θερμή υποστήριξη αρκετών συμφοιτητών μου κατάφερα να το ξεκινήσω. Είμαι πραγματικά περήφανος για τον κόσμο που ξεκίνησα να δημιουργώ και αναμένουμε να το δούμε ολοκληρωμένο το 2024-2025.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Demo που ίσως σας απασχολήσει αρκετά, μέχρι να το εξερευνήσετε όλο, λόγω της λιγοστής (αλλά υπαρκτής) δυσκολίας του.

Το δικό μου μήνυμα προς κάθε επόμενη γενιά; Ακολούθα το όνειρό σου μέχρι να το πιάσεις. Θα ‘ναι πολύ δύσκολο, αλλά πραγματικά, το αποτέλεσμα θα αξίζει!” τονίζει ο 20χρονος.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!